TALIJANSKA JURILICA

Premijera na društvenim mrežama: ovo je novi Maserati MC20 sa twin-turbo V6 motorom!

Čak 621 KS uz 730 Nm okretnog momenta broji spomenuti motor koji je uparen sa Getrag 8-stupanjskim automatskim mjenjačem....
Maserati MC20
 Wilco Blok Instagram

Talijanski proizvođač ovaj je tjedan trebao iznenaditi javnost predstavljanjem potpuno novog modela pod imenom MC20. Sve je bilo spremno, ali kako to obično biva, netko je bio neoprezan pa su fotografije koja otkrivaju gotovo sve vizualne detalje automobila noćas procurile na društvene mreže. Samim time ono početno iznenađenje će biti kudikamo manje na večerašnjoj prezentaciji, no jasno je kako ćemo na njoj ipak dobiti i dodatne detalje ovog modela od kojeg u Maseratiju očekuju mnogo.

Zasad već mnogo toga znamo. Dizajn je tako prilično agresivan ali i neobičan. Na prednjem dijelu ističe se dobro poznata Maseratijeva maska na središtu koje dominira logo marke, kao i nova LED svjetla. Pogled na stražnji kraj otkriva dva središnje postavljena nastavka ispušnog sustava, a za laku prepoznatljivost brinu se iznimno uska horizontalna LED svjetla. Samim time neki su već komentirali kako ih zbog njih automobil podsjeća na McLarenov model GT.

Otkrivena je i unutrašnjost u kojoj MC20 dobiva nova školjkasta sjedala sa plavom kožom, dok se na karbonskom središnjem grebenu nalaze prekidači automatskog mjenjača.

Za pogon je zadužen 3,0-litreni V6 motor sa 621 KS uz 730 Nm okretnog momenta koji je uparen sa Getrag 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. U svakom slučaju, zbog napredne tehnologije zabava za upravljačem trebala bi biti zagarantirana, a za sve detalje trebat ćemo pričekati službenu premijeru zakazanu za večeras...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:16