ŠTO ZASAD ZNAMO O GOLFU 8

PREMIJERA SVE BLIŽE: Novi Volkswagen Golf opet uhvaćen bez kamuflaže, a obrise osme generacije moguće je vidjeti i na zaslonu modela ID.3!

 
 Motor1.com

Sve smo bliži jeseni, a upravo je u tom razdoblju zakazana premijeru potpuno nove, osme generacije Volkswagen Golfa. Iako se očekivala premijera na salonu automobila u Frankfurtu koji ovaj tjedan ima otvorena vrata za posjetitelje, u Volkswagenu su iz više razloga ipak odlučili odgoditi premijeru (jedan od njih je i davanje potpune pozornosti modelu ID.3, prvom serijskom električaru postavljenom na MEB platformu za električne modele unutar Volkswagen grupe). Iako još nije poznat točan datum, moguće je da ćemo novi Golf vidjeti već kroz mjesec-dva. Ipak, ako ste nestrpljivi, dobra vijest za vas je da je još jedan testni primjerak uhvaćen praktički bez maskirne folije i s novim logom (o promjeni loga više detalja ovdje). Ovaj put je riječ o verziji s hibridnim pogonom koja bi trebala nositi naziv Golf GTE.

Foto: Motor1.com

Nadalje, poznati su i detalji unutrašnjosti. I dok po pitanju vanjskog izgleda prave revolucije neće biti, iznutra u odnosu na prethodnika imamo potpuno drugačiju priču nego dosad.

Motor1.com

Veliki središnji zaslon osjetljiv na dodir povezan je s digitalnim kokpitom koji se nalazi ispred vozača. Pritom je središnji dio blago zakrenut prema vozaču, slično kao kod većeg Touarega kod kojeg je VW prvi put predstavio inovativni veliki zaslon.

Carscoops

Foto: Carscoops.com

Zanimljiv detalj otkrili su i kolege s portala Motor.es – oni su naime, igrajući se na infotainment sustavu novog modela ID.3 na zaslonu otkrili obrise modela koji bi trebao biti ni više ni manje nego novi Golf!

Motor.es

Foto: Motor.es

Što se tiče tehničkih detalja, Golf 8 bit će postavljen na dorađenu MQB Evo platformu, a osim klasičnih benzinaca i dizelaša te hibridne verzije već dogodine ćemo vidjeti i GTI te R izdanja. U svakom slučaju, s nestrpljenjem čekamo daljnje informacije i službenu premijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:15