AKTUALNO

PREMIJERA U PARIZU: Ovo je nova Škoda Kodiaq vRS s dizelašem od 240 KS!

 
 Škoda

Škoda već duže vrijeme najavljuje Kodiaq u vRS izdanju, a dan prije prvog novinarskog dana u Parizu Škoda je već održala svoju presicu na kojoj su, uz konceptni Vision RS o kojem možete čitati ovdje, predstavili i dugonajavljivani Kodiaq vRS. Najsnažnija verzija Kodiaqa ispod poklopca skriva 2,0-litreni twin-turbo dizelaš od 240 KS i čak 500 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi putem 7-stupanjskog DSG mjenjača na sve kotače. Ubrzanje do stotke - ravno 7 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 220 km/h. Kodiaq vRS se već iskazao i na stazi budući da je oborio rekord Ringa u kategoriji automobila sa 7 sjedala, i to s vremenom od 9 minuta i 29 sekundi.

Foto: Škoda

Od vizualnih dodataka ističu se sjajno crni elementi koji mijenjaju krom, kao i 20-inčni naplaci i dvostruki nastavci ispušnog sustava. Uz dobro poznati središnji zaslon, ispred vozača se nalazi digitalni kokpit sa zanimljivim prikazima koji nas podsjećaju na one iz Audijevih RS modela, što je svakako dobra stvar.

Nova sportska sjedala drže vozača i suvozača na mjestu, a tu je i niz "Simply Clever" rješenja poput bežičnog punjenja i mnoštva pretinaca, dok se za ugođaj brine ambijentalno osvjetljenje. Iako je Kodiaq vRS prikazan sa snažnim dizelašem, očito je kako češki proizvođač ipak vjeruje kako budućnost leži u hibridima, budući da konceptni Vision RS koji krasi njihov štand ispod poklopca skriva hibridni pogon od 245 KS. Pogledajte cijelu presicu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:36