NOVITET

PREMIJERA U ZAGREBU: Novi BMW X6 stigao na domaće tržište, cijene kreću od 707 tisuća kuna

 

Svečanom domaćom premijerom novog BMW-a X6 prošli tjedan u BMW Tomić City Store-u službeno je započela prodaja nove generacije luksuznog coupe SUV modela. Treća generacija dolazi s upečatljivim i prilično hrabrim dizajnom te tako nastavlja svoju uspješnu priču započetu još 2008. godine osnivanjem potpuno novog Sports Activity Coupé (SAC) segmenta.

Inovativnom kombinacijom SAV-a i klasičnog coupé-a, BMW SAC modeli svojim dizajnom i naprednim tehnološkim karakteristikama diljem svijeta oduševljavaju ljubitelje istinskog zadovoljstva u vožnji. Na prednjem kraju tako se ističu nova svjetla kao i očekivano još veći bubrezi. A kada smo kod prednjih bubrega, najveća novost je ta da oni sada svijetle, što su svi prisutni na premijeri mogli uvjeriti.

Foto: BMW Tomić, Fran Kurelac

U usporedbi s prethodnikom, novi BMW X6 je veći, ali smanjene mase. Međuosovinski razmak je za 42 mm veći dok je duljina vozila povećana za 26 mm. Širi je za 15 mm, a obujam prtljažnog prostora je veći za 30 litara. Zahvaljujući tome, novi BMW X6 ima impozantan izgled i zavidan prostor u unutrašnjosti, kao i prtljažnik koji broji solidnih 580 litara.



U ponudi su dostupna četiri motora, dva benzinca dva dizela snage od 265 KS do 530 KS. Pritom je vrh ponude izvedba M50i sa V8 benzincem, a nakon nekog vremena u ponudi će se naći i X6 M te X6 M Competition za one najzahtjevnije.

BMW Tomić

Što se tiče cijena, one kreću od 706.914 kuna za izvedbu xDrive 30d, dok prvi benzinac xDrive 40i kreće od 714.885 kuna.

Fran Kurelac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 01:33