PRIMAJU SE NARUDŽBE

PREMIJERA U ZAGREBU: predstavljen Taycan, prvi električni Porsche s dosegom preko 400 km i početnom cijenom od 870.000 kuna

 
 Porsche Croatia

Porsche je jučer domaćoj publici i medijima i službeno predstavio novi Taycan, prvi potpuno električni serijski Porsche model koji se sada i službeno može naručiti. Model je to s kojim u Porscheu najavljuju novu eru, a da su ozbiljni po pitanju struje svjedoči činjenica da će njemački proizvođač do 2025. godine u elektro mobilnost.

Foto: Porsche Croatia

Novi Taycan dolazi u tri verzije. Ponudu otvara 4S sa 530 KS i doesegom do 407 km. Slijedi Turbo izvedba koju su domaći kupci i novinari imali prilike vidjeti na premijeri, a koja ispod poklopca skriva 680 KS, dok domet iznosi 450 km. Vrh ponude je verzija Turbo S sa 761 KS i 412 km dometa koja do stotke juri za 2,8 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 260 km/h, što je impresivno za električara. Taycan se može puniti na punjaču od 270 kW i u tom slučaju punjenje od 5 do 80 posto traje tek 22 minute. S druge strane, na punjaču od 150 kW moguće je za 36 minuta napuniti 80 posto baterije.

Osim modernim dizajnom i impresivnim performansama, novi će Taycan privući kupce i inovativnim interijerom u kojem se nalazi čak 5 zaslona! Ispred vozača je tako 16,8-inčni digitalni kokpit s različitim prikazima (Classic, Map, Full Map, Pure), dok središnji dio krasi 10,9-inčni zaslon infotainment sustava i dodatni zaslon na kojem se upravlja funkcijama klime i sjedalima, a uz nadoplatu je dostupan i poseban zaslon za suvozača koji je još veći od onog u sredini. Putnicima straga također mogu uživati u dodatnom, petom zaslonu!

Svi zainteresirani kupci mogu naručiti ovaj model čije cijene kreću od 870.000 kuna, a iz Porschea napominju da će zbog igraničenih količina potencijalni kupci morati biti brzi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 02:15