Nesuđeni učitelj

Preskupa stanarina ga prisilila da živi u Passatu: ‘Navikao sam, ali cura nikada ne prespava kod mene‘

Vlasnik Passata potiče druge da napuste uobičajen život ako žele uštedjeti novac
 backseatbedroom/screenshot

Nick Andrew, učitelj iz Velike Britanije, napravio je totalni životni zaokret. Umjesto života u skupom iznajmljenom stanu, Nick je odlučio živjeti u svom starom Volkswagen Passatu.

Diplomirani učitelj odlučio je napustiti svoj posao kako bi ostvario dugogodišnji san da postane profesionalni glazbenik, no unatoč tome što je radio kao gitarist na brojnim koncertima, nije mogao spojiti kraj s krajem.

‘Shvatio sam da moram promijeniti život, a najjeftinija opcija mi je bila život na cesti‘ - rekao je Nick.

No, život u Passatu nije lak.

Osim što nema struju, vodu, WC, tuš niti kuhinju, Nick je prisiljen koristiti stražnja sjedala kao ‘spavaću sobu‘.

‘U početku je to bio samo eksperiment radi smanjenja troškova, no sada je to moj život. Ljudi me često pitaju gdje obavljam nuždu, kako perem veš i slične stvari, ali ja s tim nemam problem. Što se tiče higijene, koristim teretane, kuće od prijatelja ili se tuširam u glazbenim studijima u kojima radim.

Kada sam očajan, operem hlače, čarape ili majice pod tušem. Ipak, to radim samo tijekom ljeta, jer se stvari suše u autu‘ - kaže Nick.

image
backseatbedroom/screenshot

Problem ljeti je prženje pod ranojutarnjim suncem, a zimi smrzavanje na -17 stupnjeva celzijusa ispod posteljine - piše TheSun.

‘Iskreno da vam kažem, život u Passatu ‘nije neko cvijeće‘: i dalje radim sedam dana u tjednu, jer još uvijek trebam platiti sve račune. Međutim, postoje i pozitivne stvari u životu na cesti. Mogu vježbati gitaru do kasno u noć i gledati filmove na telefonu ili tabletu da me susjedi ne ometaju. Ne vidim razlog da prekinem ovaj način života‘.

Nick potiče druge da slijede njegov put i napuste uobičajen život ako žele uštedjeti novac.

‘Plaćam uredno svoje račune i poreze, a ubrzo su moji prijatelji i obitelj prihvatili moj način života. Nažalost, nitko od njih nikada nije prihvatio moju ponudu da prespavaju. Isto je i s djevojkama, nekad dođu, ali u pravilu kući odu s autobusom.

Nemam pojma zašto‘ - zaključuje nomad iz Velike Britanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 07:01