AKTUALNO

Prestiž ili ludost? Tip iz kalifornije prodaje svoju registarsku oznaku ‘CASH‘ za 2 milijuna dolara

Prodavač je odvjetnik Claude Arthur Stuart Hamrick - što znači da su ‘CASH‘ također njegovi inicijali

Registarska oznaka ”CASH”

 Plate Broker Screenshot

Čovjek iz Kalifornije želi zaraditi na svojoj dugogodišnjoj registarskoj pločici, testirajući relativno novo tržište rabljenih registarskih oznaka. Na njegovoj registraciji piše "CASH" i zainteresiranog kupca će koštati 2 milijuna dolara (1,88 milijuna eura).

Prema San Jose Mercury Newsu, prodavač je odvjetnik Claude Arthur Stuart Hamrick - što znači da su CASH također njegovi inicijali. Sada je spreman odvojiti se od tablice koju posjeduje više od 50 godina. Hamrick ju je kupio 1970. godine, kada su posebne registarske oznake prvi put postale dostupne u Kaliforniji, kaže.

image

Registarska oznaka "CASH"

Plate Broker Screenshot

Od tada, "CASH" registracija postala je njegov svojevrsni zaštitni znak diljem Silicijske doline. "Svaki put kad sam mijenjao automobile, trgovci su ih pokušavali kupiti od mene. Svaki trgovac automobilima u San Joseu želio je tu pločicu", rekao je Hamrick u novinama. "Rekao sam im da je neću prodati ni za milijun dolara", kaže. No cijena je, čini se, 2 milijuna dolara.

image

Registarska oznaka "888"

Plate Broker Screenshot

Tržište registarskim oznakama je u Kaliforniji relativno novo. Hamrickova registracija navedena je na web stranici Plate Broker za 2 milijuna dolara zajedno s drugim registracijama: "888" (cijena nije navedena), "BETTTING" (125.000 dolara), "CINEMA" (1.89 milijuna dolara), "GO VIRAL" (3.88 milijuna dolara) i više...

image

Registarska oznaka "MM"

Plate Broker Screenshot

Najskuplja registarska oznaka je "MM" koja se prodaje za 24,3 milijuna dolara. U inozemstvu, praksa prodaje registarskih oznaka je češća. U Hong Kongu slovo "R" prodano je za 3,3 milijuna dolara (3 milijuna eura). Vlasnik automobila na Bliskom istoku platio je 14 milijuna dolara za "1".

"To je kao da kupujete nazive domena davne 1996. godine. Mislite li da je tip koji je kupio fb.com znao da će Facebook biti ovako poznat danas?", kaže Hamrick.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:36