IZ OGLASNIKA

PRIJE 42 GODINE PRETVORIO PORSCHE 924 U FERRARI Sada tu staru repliku Testarosse prodaje putem oglasnika, no cijena je sve samo ne 'prava sitnica'...

 
 mobile.de

Njemački tuning s početka 1980-ih, s wide-body karoserijama, valjcima umjesto kotača i "Testarossa" bočnim usisnicima, što se bilo ugrađivalo na modele od primjerice velikoserijskog Kadetta (Mattig) do luksuznog coupea Mercedesa 560 SEC (Koenig), iz današnje perspektive je sve samo ne ukusan i decentan.

I što ako jedan tako "tunirani" automobil danas želite prodati? Hoćete li naći kupca za takvu ekstremnu preradu, danas modernih klasika koji su odjeveni u golema stakloplastična proširenja i spojlere?

To možda najbolje zna vlasnik replike Ferrarija Testarosse iz 1978. godine koji je postavio oglas za prodaju na jednu od najvećih europskih tražilica polovnjaka mobile.de.

Naime, za bazu ove replike je poslužio ni manje ni više nego Porsche!

Okej, možemo se složiti kao Porsche 924 s četiri cilindra možda i nije onaj pravi istinski Porsche model s aureolom primjerice modela 911, no još uvijek je to jedan Porsche koji bi danas sigurno nešto vrijedio u originalnom stanju.

Ovako, za Porsche koji je tuning tvrtka GSC preradila u kultni talijanski supersportski automobil koji ima sve znakove s propetim konjićem, pa čak i na felgama te upravljaču, sumnjamo da bi itko potrošio gotovo 15.000 eura.

Auto je doduše registriran do 2021. godine i broji tek 78.000 kilometra, ali jednostavno sumnjamo da bi netko za ovako što potrošio 100.000 kuna.

Oglašivač je u oglasu stavio i detalje poput toga da replika ima Targa krov, odličnu Pioneer glazbu, gume širine 285 sprijeda i 345straga na Mattig naplacima od 15 cola.

Što se pogona tiče, Porscherrari ima "neviđenih" 125 KS koliko postiže njegov 2,0-litreni četverocilindraš uparen s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem iz modela 924 Turbo.

Vlasnik je napisao i da replika nije u savršenom stanju, ali da je na cesti neusporediva s bilo čim. U to doista ni ne sumnjamo. Vlasniku sretno s prodajom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 10:42