STARTUP INOVACIJA

Prijenosna baterija za električne automobile nudi dodatan doseg od 60 kilometara

ZipCharge Go punjač težak je 22,6 kilograma, ima kotače i ručicu koja se može uvlačiti
 Zip Charge

Kada pitate vozače automobila što ih najviše odbija od kupovine električnih modela, odgovor najčešće glasi: premali doseg.

Upravo zato, britanska startup kompanija ZipCharge predstavila je zanimljiv proizvod kojim barem djelomično rješava navedeni problem.

ZipCharge Go je ustvari prijenosna baterija u obliku kofera koja automobilu može pružiti dodatnu autonomiju između 30 i 64 kilometra, ovisno o modelu.

ZipCharge Go punjač težak je 22,6 kilograma, ima kotače i ručicu koja se može uvlačiti, tako da ga korisnici mogu staviti u prtljažnik i lako izvaditi za punjenje. Prema informacijama britanske tvrtke, punjenje za dodatnih 60 kilometara traje oko pola sata.

image
Zip Charge

Iako cijene još nisu objavljene, najavljeno je da bi ga privatni korisnici mogli iznajmiti za oko 400 kuna mjesečno. Isporuke bi trebale započeti u posljednjem kvartalu 2022. godine, a u planu su verzije od 4 kWh i 8 kWh.

Jonathan Carrier, suosnivač ZipChargea ovako je komentirao svoju inovaciju: - Kako bi potaknuli ljude da prijeđu na električnu energiju, moramo stvoriti infrastrukturu koja punjenje čini lakšim, jeftinijim i praktičnijim, a ZipCharge Go pokazuje u kojem smjeru se ta infrastruktura može razvijati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:28