NA DRAŽBI

PRILIKA ZA FANOVE: Filmska replika čuvenog Forda GT sa 608 KS kojeg Christian Bale vozi u filmu 'Izazivač: Le Mans 66' ide na aukciju

 

Film Ford vs Ferrari, ili kako ga u našim kinima prevode sa „Izazivač: Le Mans'66”, diljem svijeta obara rekorde. Tako se već u prvom tjednu spominje iznos od 31,5 milijuna dolara, što je impresivna brojka!

Svi zaljubljenici u automobile zasigurno su već pogledali film (ili planiraju to učiniti) u kojem su automobili i samo utrkivanje u prvom planu. Christian Bale koji glumi vozača Kena Milesa našao se za upravljačem Forda GT40.

Naravno, budući da pravi modeli koštaju milijune, studio je ipak morao nabaviti repliku bolida s kojim je Ken Miles odvozio utrku 24 sata Le Mansa 1966. godine. Obožavatelji filma sada imaju prilike kupiti ovaj automobil na aukciji.

Foto: Mecum

Riječ je dakle o replici koju je napravila kompanija Superformance, a ispod poklopca se nalazi Roush IR 8,4-litreni V8 motor snage 608 KS uparen s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Za držanje se brinu Bilsteinovi amortizeri i H&R opruge, a vanjski izgled u potpunosti je usklađen s originalnim primjerkom.

U unutrašnjosti se također pazilo na sve detalje, pa su tako ugrađeni brojčanici i sjedala identični onima na originalu. Prema pisanju Fox Newsa, automobil će na aukciju u siječnju, a za prodaju će biti zadužena poznata aukcijska kuća Mecum.

Automobil je potpisao sin Kena Milesa, kao i Charlie Agapiou, šef njihovog tima na spomenutoj utrci. Cijena zasad nije poznata, no s obzirom na cijelu priču oko automobila vjerujemo kako će biti visoka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 19:13