SLADAK I BRZ

Prodaje se u dobrotvorne svrhe najluđi Porsche ikada: Odaje počast Sally Carreri iz crtića Cars

Porsche je projekt započeo u studenom prošle godine kada se Pixar obratio Porscheovom odjelu Sonderwunsch

911 Sally Special

 Porsche

Porsche i animacijski div Pixar udružili su se kako bi napravili jedan od najneobičnijih Porschea u povijesti njemačke marke.

Automobil je “svoj život” počeo kao Carrera GTS iz 2022. godine, no temeljito je prerađen kako bi što više podsjećao na automobil iz crtića Cars, čiji je izgled inspiriran Porscheom 911 serije 996 iz 1997. godine. Automobil će biti prodan na dražbi 20. kolovoza tijekom Monterey Car Weeka.

image

911 Sally Special

Porsche

Porsche je projekt započeo u studenom prošle godine kada se Pixar obratio Porscheovom odjelu Sonderwunsch (prevedeno: posebna želja) s planovima za izradu automobila koji bi što više nalikovao liku iz popularnog crtića. Za samo 10 mjeseci projekt je realiziran.

Automobil ima jedinstvenu “Sally” plavu metalik boju koja je razvijena samo za ovaj projekt. Tu je i specijalna “tetovaža” na stražnjem dijelu auta koja je vidljiva samo kad je njegov spojler podignut.

image

911 Sally Special

Porsche

Porsche se ipak nije odlučio ići do kraja i nekako ugurati karakteristična svjetla serije 996 u aktualni 992, ali je zato napravio specijalne naplatke koji imaju pet krakova i nalikuju na one koje nosi Sally u novom nastavku crtića koji u kina stiže tijekom rujna.

image

911 Sally Special

Porsche

I unutrašnjost je promijenjena s raznim ukrasnim detaljima a tu je i natpis na kojem stoji “Sally Special 001/001” što jasno daje do znanja da je ovo unikat. Ovdje nailazimo i na oznake “Sally Carrera” te logo crtića Cars. Umjesto natpisa “drive mode” na tipki koja se nalazi na volanu piše “Kachow! Mode”, što je izraz koji koristi glavni lik crtića Lightning McQueen.

Motor nije mijenjan te razvija 480 KS što je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za samo 3,9 sekundi. Cijena originalne Carrere GTS u SAD-u iznosi 142.600 dolara, no Porsche se nada prodajom ovog automobila na dražbi uprihoditi višestruko veći iznos.

image

911 Sally Special

Porsche

Kompletan iznos bit će podijeljen između udruge Girls Inc. Koja pomaže mladim djevojkama diljem SAD-a i Kanade i UNHCR-u kako bi pomogao 6,2 milijuna izbjeglica iz Ukrajine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:37