GROBLJE KLASIKA

Pronađeno zaboravljeno blago: Otkriveno polje prepuno napuštenih Porschea 928!

Premda nisu ni približno vrijedni kao njihova zračno hlađena braća s motorima na ‘stražnjici‘, ove 928-ice su itekako poželjni klasici
Porsche 928
 Facebook Screenshot

Porsche 928 je automobil koji je pokušao zamijeniti kultnog 911, ali nikada nije uspio. Zbog toga su ga kolekcionari godinama zanemarivali, ali danas je riječ o poželjnom klasiku. Premda nisu ni približno vrijedni kao njihova zračno hlađena braća s motorima na 'stražnjici', ove 928-ice su itekako poželjni klasici.

image
Porsche 928
Facebook Screenshot

Napuštene, na jednom polju u Kaliforniji, primijetio je Steve Rhodes, dok je tražio dobru lokaciju za snimanje televizijske serije West World. Polje je smješteno u blizini starog kamenoloma sjeverno od Moorparka u okrugu Ventura.

image
Porsche 928
Facebook Screenshot

U objavi na Facebooku Steve je objasnio: 'Jedan od prijatelja vlasnika zemlje zatražio je da pohrani nekoliko automobila. I nikad se nije vratio po njih'. Fotografije prikazuju 13 primjeraka Porschea 928, od ranih 4,5-litrenih primjeraka bez stražnjeg krila do kasnih 5,0-litrenih S4 s uglađenijim branicima. Sudeći po količini prašine i oljuštenog laka na njima, tamo su već duže vrijeme.

image
Porsche 928
Facebook Screenshot

Činjenica da 928 koristi šasiju od pocinčanog čelika i aluminijske ploče znači da vjerojatno nema hrđe na vidiku. Ipak, 'Ahilova peta' im je elektronika, stoga bi ovi primjerci mogli nositi mnogo problema svojim sljedećim vlasnicima.

image
Porsche 928
Facebook Screenshot

'Tip koji ih posjeduje živi u blizini, ali izgleda da je izgubio interes za njihovo popravljanje. Ipak, rečeno mi je da ih ne želi prodati', kaže Steve. 'Nema načina da dođete do imanja i uzmete automobile. Samo je jedan ulaz i vrata su ogromna. Na vratima su i video kamere'.

Možemo se samo nadati da će se vlasnik predomisliti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:57