TRAGEDIJA U LONDONU

Prva žrtva električnog bicikla: ‘Planuo je poput šibice, mlada djevojka nije imala šanse‘

Mladić se spasio skokom kroz prozor s trećeg kata, no Sofia je odbila skočiti i nije uspjela pobjeći

Sofia Duarte

 London Fire Brigade/SWNS/SWNS/Profimedia

Sofia Duarte, 21-godišnja studentica iz Londona, prva je žrtva nesreće koju je izazvala baterija električnog bicikla. Tragedija se dogodila prije godinu dana (1. siječnja 2023.), a izazvala ju je litijska baterija njezinog električnog bicikla.

Požar se dogodio u novogodišnjoj noći u stanu njezinog dečka.

Mladić se spasio skokom kroz prozor s trećeg kata, no Sofia je odbila skočiti i nažalost nije uspjela pobjeći.

image

Sofia Duarte

London Fire Brigade

Nakon požara, istražitelji su otkrili da je njezin običan bicikl s ‘baterijom kupljenom na internetu pretvoren u električni‘ te da je upravo ta litijska baterija uzrokovala požar.

Jučer je svoje upozorenje izdala Vatrogasna postrojba iz Londona koja se obratila javnosti vezano za ovaj tragični slučaj.

‘Jeftinije baterije koje se prodaju na internetu često se ne pridržavaju sigurnosnih propisa i predstavljaju povećani rizik od požara. Uvijek preporučamo kupnju artikala od provjerenih prodavača. Ako postoji ponuda koja se čini predobra da bi bila istinita, vjerojatno i jest takva. Također, važno je koristiti ispravan punjač za bateriju, inače je opasnost od požara mnogo veća‘, stoji u priopćenju.

Podaci vatrogasaca pokazuju da su požari izazvani baterijama za električne bicikle i romobile - najbrže rastući trend požara u Londonu i lani je u prosjeku požar izbio svaki drugi dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:08