PREMIJERA U DRUGOJ POLOVICI GODINE

PRVI ČOVJEK VOLKSWAGENOVE R DIVIZIJE PORUČUJE: novi Golf 8 R bit će pravi vozački stroj, a za pogon će se brinuti "čistokrvni" benzinac!

 
 Motor1.com Render

Volkswagen je na salonu automobila u Ženevi trebao predstaviti tri paprene verzije Golfa 8, a riječ je o modelima GTI, GTE i GTD. Iako ih zbog otkazivanja sajma zbog, sada već pandemije koronavirusa nismo imali prilike vidjeti uživo, dosta informacija i detalja može se iščitati iz službenih materijala i slika. Ipak, tu nije kraj paprenih verzija novog Golfa. Štoviše - ono najbolje tek slijedi. Riječ je naravno o verziji s oznakom R i pogonom na sve kotače! Ekipa iz Motor Trenda odradila je intervju u kojem im je Jost Capito iz Volkswagenovog R odjela rekao kako novi Golf E neće dobiti hibridni pogon, već će biti riječ o "čistokrvnom" benzincu. Pritom je objasnio kako bi razvoj hibridnog sklopa za Golf R jednostavno bio preskup, odnosno cijena automobila bi u tom slučaju bila previsoka za ciljane kupce. Napomenuo je i kako kod Touarega R hibrid ima smisla budući da će se isti pogonski sklop koristiti u više modela.

Vezano uz Golf 8 R, Capito je istaknuo kako su razvojni tim napravio niz poboljšanja te kako će ovo biti "pravi vozački stroj". Iako još nema potvrde o snazi, na internetu je prije nekoliko mjeseci procurila slika koja otkriva kako će 2,0-litreni turbobenzinac brojati 333 KS. Predstavljanje bi trebalo biti na jesen, pa je za pretpostaviti kako će premijeru imati na salonu automobila u Parizu. Iako još nije službeno predstavljen, već sada možemo vidjeti kako bi mogao izgledati na temelju rendera kojeg potpisuje Motor1:

Motor1.com Render

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:24