PREMIJERA

Prvi elektrificirani karavan sa značkom Opela: Sports Tourer u Hrvatsku stiže na proljeće 2022.

Prtljažnik pruža obujam od 608 litara, odnosno 1634 kada se stražnja sjedala spuste
 Opel

Nakon rujanske premijere potpuno nove generacije Astre, Opel je upravo predstavio i karavansku inačicu - Sports Tourer. Opelov novitet dostupan je s plug-in hibridnim električnim pogonom, čime je postao prvi elektrificirani karavan njemačke marke.

image
Opel

Osim električnog pogona, Astra Sports Tourer dostupna je s benzinskim te dizelskim varijantama u rasponu snage od 110 KS do 130 KS. Plug-in hibrid ima 225 KS.

image
Opel

Ručni mjenjač sa šest brzina dolazi serijski u kombinaciji s benzinskim ili dizelskim motorima, a 8-brzinski automatski mjenjač (elektrificirani kod verzija s plug-in hibridnim pogonom) može se uz nadoplatu nadograditi na motore veće snage.

image
Opel

Astra Sports Tourer rastegnuta je na 464 x 186 x 148 centimetara dužine, širine i visine te nudi visinu za utovar od otprilike 600 mm. Prtljažnik pruža obujam od 608 litara, odnosno 1634 kada se stražnja sjedala spuste.

image
Opel

Osim toga, kada se spuste nasloni stražnjih sjedala omjera 40:20:40 (sa standardnom opremom), pod je u potpunosti ravan. Čak i uz litij-ionsku bateriju koja se nalazi ispod poda, verzije s plug-in hibridom i dalje pružaju praktične teretne prostore, svaki volumena većeg od 548 litara, odnosno 1574 litre.

image
Opel

Volumen prtljažnika u verzijama s motorom s unutarnjim izgaranjem optimiziran je s pomoću tehnologije „Intelli-Space”, koju je moguće dobiti uz nadoplatu. Ovaj pomični teretni pod može se lako, samo jednom rukom, namjestiti u viši ili niži položaj i postaviti pod kutom od 45 stupnjeva.

Tu je i najnovija verzija prilagodljivih svjetala Intelli-Lux LED Pixel s tehnologijom bez zasljepljivanja. Ovaj sustav potječe iz Opelovih vodećih modela Insignia i Grandland sa 168 LED elemenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 17:44