STRUJNI UDAR IZ BARCELONE

Prvi eletrični model Cupre zove se el-Born koji do 50 km/h iz stajanja stiže za 2,9 sekundi te ima autonomiju od 500 kilometara

Cupra je jučer tijekom konferencije za medije u svojim prostorijama potvrdila dolazak modela koji će promijeniti percepciju o dinamici segmenta vozila na električni pogon
Cupra El-Born
 Cupra

Od svojeg je predstavljanja lani na Salonu automobila u Ženevi koncept el-Born požeo je pohvale zbog elegantnog izgleda i markantnog karaktera. No dizajnerski tim i Tehnički centar nisu se jednostavno zadovoljili pozitivnim recenzijama koje su primili, već su nastavili unaprjeđivati vozilo kako bi mu osigurali nastup s još izraženijim sportskim karakteristikama i dodatnom vizualnom atraktivnošću.

Rezultat je rođenje prvog potpuno električnog modela marke: Cupra el-Born.Ovaj novi model proizvodit će se u tvornici u Zwickauu u Njemačkoj te će se savršeno uklopiti kako u filozofiju marke tako i u sferu profila kupaca.
Wayne Griffiths, izvršni direktor Cupre, rekao je - "Cupra el-Born odlikuje se svim genima marke, a mi smo njegov izvorni koncept podigli na višu razinu stvaranjem novoga, sportskog i dinamičnog dizajna te unaprjeđivanjem njegovih tehnoloških aspekata. Cupra el-Born dokaz je da su performanse i elektrifikacija savršena kombinacija. Performanse i dinamika Cupre el-Born bile su u samom središtu pozornosti tijekom razvoja automobila koji nudi ubrzanje od 0 do 50 km/h za svega 2,9 sekundi.

image
Cupra El-Born
Cupra

Sustav adaptivne regulacije ovjesa (DCC Sport), koji je u okviru MEB platforme razvijen ekskluzivno za model el-Born, objedinjuje sportsku visinu vožnje i sustav koji se automatski prilagođava svim uvjetima na cesti te nudi vrhunsku razinu dinamičnosti tijekom vožnje.
Cupra el-Born sadrži najsuvremenije tehnologije kao što su Head-up zaslon s proširenom stvarnošću (AR).
On će imati doseg do 500 km sa samo jednim punjenjem zahvaljujući svojoj visokoučinkovitoj bateriji snage 77kWh (bruto: 82kWh). A zahvaljujući mogućnosti brzog punjenja, električni el-Born napunit će se energijom koja mu je potrebna za doseg od najmanje 260 km za samo 30 minuta.

image
Cupra El-Born
Cupra

Njegova je unutrašnjost dizajnirana kako bi se utjelovila filozofija kvalitete i performansi marke, a ona je upotpunjena visokom razinom sofisticiranosti. To se najbolje očituje u pogledu sportskih sjedala, novog kola upravljača s odabirom profila vožnje te gumbima za odabir modusa Cupra, kao i visokokvalitetnim materijalima. Uza svu pažnju posvećenu detaljima i strašću za kvalitetom, Cupra se posebno pobrinula za održivost modela el-Born upotrebom recikliranih materijala u unutrašnjosti automobila.

image
Cupra El-Born
Cupra

Uvođenje el-Borna na tržište tijekom 2021.godine sa sobom donosi održivu mobilnost uz karakter i dinamičnost za kojom automobilski entuzijasti žude, no i jedinstven te ekskluzivan proizvod za sve one koji su u potrazi za najnaprednijom tehnologijom i najmanjim mogućim ekološkim otiskom.

image
Cupra El-Born
Cupra
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:19