AKTUALNO

Radijska reklama BMW-a zabranjena nakon što se slušatelj žalio zbog turiranja motora

Glasnogovornica BMW-a izjavila je kako ‘BMW UK prihvaća odluku ASA-e i ovaj se oglas više neće emitirati
BMW M
 BMW

Slušatelj britanskog radija podnio je formalnu tužbu zbog zvuka turiranja BMW M automobila. ‘Neodgovorna‘ radijska reklama, koja je od strane BMW-ovog M odsjeka pokrenuta početkom godine, nakon toga je uklonjena.

image
BMW M
BMW

Reklama započinje ovim riječima: ‘Mogli bismo upotrijebiti velike upečatljive riječi da vam kažemo kako se čuje, ili primamljivom kombinacijom šarenih riječi kako bismo točno opisali kakav je osjećaj. Ali sve što stvarno želite čuti je ovo ...‘, nakon čega se mogao čuti zvuk motora.

Yahoo je izvijestio kako su zvukovi motora trajali manje od sekunde oglasa od 30 sekundi, uz što je BMW nadodao da je zvuk turiranja snimljen kad je vozilo stajalo. Bilo kako bilo, slušatelj je podnio žalbu Agenciji za standarde oglašavanja (ASA).

image
BMW M
BMW

Oglasi za vozila u Velikoj Britaniji ne smiju demonstrirati karakteristike snage, ubrzanja ili upravljanja, osim u jasnom kontekstu sigurnosti. Osim toga, navodi brzina i ubrzanja ne smiju biti glavna prodajna poruka oglasa.

Iako je ASA navela kako brzina i ubrzanje nije glavna poruka navedene reklame, niti ne potiče neodgovornu vožnju, ipak je odlučila zabraniti oglas. ‘Oglas je demonstrirao snagu automobila, ne u jasnom kontekstu sigurnosti, i na način koji sugerira uzbuđenje, zaključili smo da krši kodeks‘.

image
BMW M
BMW

Glasnogovornica BMW-a izjavila je kako ‘BMW UK prihvaća odluku ASA-e i ovaj se oglas više neće emitirati‘. Dobro došli u 2021. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:39