heritage hub

Raj za ljubitelje: U Torinu postavljena izložba s 300 povijesnih Fiata, Lancija, Alfi i Abartha

U zgradi se nalazi više od 300 vozila, od kojih je 250 marke Fiat, Lancia i Abarth, kao i još nekih drugih marki

2022. Fiat Heritage Hub

 Stellantis

Fiat je danas najavio da će izložbu automobila koju su omogućili Stellantisov odjel za baštinu, općina Torino i Museo Nazionale dell’Automobile, uskoro otvoriti za javnost. Izložba će biti smještena u bivšoj "Officina 81" na Mirafioriju u Torinu. Nekadašnja proizvodna lokacija za proizvođača automobila koji je proizvodio mehaničke komponente, zgrada od 15.000 četvornih metara savršeno je mjesto za smještaj zbirke.

image

2022. Fiat Heritage Hub

Stellantis

Kako bi se pripremio za novu dužnost, prostor je restauriran. Fiat je, međutim, želio simpatično urediti prostor, ostavljajući dio njegovog starog duha na životu. To znači da ostaju sirovi betonski podovi i izvorna shema boja interijera.

Sve u svemu, u zgradi se nalazi više od 300 vozila, od kojih je 250 marke Fiat, Lancia i Abarth. Heritage Hub također će ugostiti modele drugih marki, poput Jeepa, Autobianchija i Alfa Romea. Većina zbirke izložena je duž dvije duže strane zgrade. Podijeljena po robnim markama i predstavljena kronološki, kolekcija sadrži 16 klasičnih Carabinieri automobila, uključujući 600 Multiplu, 1100, Pandu i Campagnolu.

image

2022. Fiat Heritage Hub

Stellantis

Sredina izložbe sadrži 64 klasičnih automobila koji su podijeljeni u osam tematskih područja. Područja su usredotočena na "Records and Races", "Concepts and Customizations", "Archistars" (modeli koji su revolucionirali arhitekturu izrade automobila), "Eco and Sustainable", "Small and Safe", "Style Marks" (vozila koja su ušla u povijest dizajna), "Epic Journeys" (modeli koji su sudjelovali u vrijednim avanturama" i "Rally Eru", koja će bez sumnje biti vrhunac događaja.

U međuvremenu, na pročelju će stalni postav prikazivati povijest Mirafiorija od 1939. do danas. Na kraju, područje motora sadrži izbor od 30 najvažnijih motora koje su ikada proizvele talijanske tvrtke Stellantis.

image

2022. Fiat Heritage Hub

Stellantis

Heritage Hub bit će otvoren srijedom, petkom i subotom, a organizirat će dva obilaska s vodičem dnevno, jedan ujutro i jedan poslijepodne. Svaki traje oko dva sata. Možete rezervirati izlet na web stranici MAUTO-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:16