NOVITET

RANGE ROVER SPORT Najbrži i najagilniji Land Rover svih vremena

Ove jeseni na tržište dolazi s 5,0-litrenim V8 s 510 KS i 3,0-litrenim dizelašem s 292 KS (GALERIJA)

Land Rover je na Salonu automobila u New Yorku predstavio potpuno novi Range Rover Sport. Očekivano, jer Sjedinjene Države su britanskoj marki jedno od najvećih i najbitnijih tržišta. Za novi premium SUV koji u prodaju stiže tijekom jeseni proizvođač tvrdi kako je riječ o najbržem i najagilniji Land Roveru svih vremena.

Po pitanju izgleda druga generacija Range Rover Sporta koristi značajke dizajna broj većeg

te broj manjeg Evoquea, no zadržava i otprije svojstvenu sportsku notu u nastupu. Najvažnija novost tiče se konstrukcije koja se više ne oslanja na konstrukciju sa šasijom Land Rovera Defendera već druga generacija vozi na potpuno novoj platformi PLA (Premium Lightweight Architecture) od aluminija.

Na taj je način lakši od prethodnika za čak 420 kilograma. Impresivno s obzirom na to da je po dimenzijama raskošniji od prethodnika: duži je za 62 mm (4850 mm) a ima i dulji međuosovinski razmak (178 mm) te nudi još dvije sjedalice u trećem redu. Pogon je naravno stalan na sva četiri kotača dok su za pogon zaduženi 5,0-litreni V8 Supercharged s 510 KS, i 3,0-litreni SDV6 dizelaš s 292 KS. Dogodine dolaze još dva dizelaša – slabiji 3,0-litreni s 258 KS 4,4-litreni SDV8 s 340 KS kao i hibrid (dizel/elektromotor). Svi motori upareni su s 8-stupanjskom automatikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:47