AKTUALNO

REDIZAJN ZA AUDI RS5: uz osvježeno lice dolazi s novim bojama i naplacima, a ispod poklopca je i dalje 450 KS!

 
 Audi

Logičnim slijedom događaja, nakon premijere osvježenog modela S5, Audi je sada objavio prve slike i detalje osvježenog modela RS5, i to u Coupe ali i Sportback varijanti. Promjene su očekivane – na prednjem dijelu nalazi se nova šira Singleframe maska kao i nova Matrix LED svjetla s novim svjetlosnim potpisom. Tu su i dodatni usisi iznad maske po uzoru na kultni Audi Quattro iz 80-ih godina.

Foto: Audi

Prošireni blatobrani (40 mm) i zatamnjena prednja svjetla najlakši su način raspoznavanja RS verzije od „običnog” Audija A5. Opcijski se nudi i paket „Black” uz koji sav krom i znak Audija dolaze u sjajno crnoj boji. Stražnji kraj dobio je novi svjetlosni potpis kao i na drugim novim Audi modelima, novi difuzor (podsjeća na onaj s novog RS6), dok su nastavci ispušnog sustava s obje strane stavka koja se nije mijenjala. Kupci u ponudi sada imaju dvije nove boje (Turbo plava sa slika i Tango crvena), kao i novi 19 te 20-inčni naplaci koji su sada dostupni i u brončanoj te crnoj boji.

U unutrašnjosti su promjene minimalne. Tako se ispred vozača i dalje nalazi dobro poznati 12,3-inčni digitalni kokpit, a novost je središnji 10,1-inčni zaslon osjetljiv na dodir. To znači da je središnji okrugli prekidač postao višak, što će neki dočekati s oduševljenjem, a neki će smatrati da to možda i nije najspretnije oduševljenje. Kao i ostali novi papreni modeli, RS5 je dobio prekidač RS Mode na volanu na čiji se pritisak aktivira poseban način vožnje, a ispred vozača se nalazi zanimljiv prikaz instrumenata koji izgleda kao da je preuzet sa kakvog borbenog aviona.

Stvari se nisu mijenjale ispod poklopca motora gdje ostaje dobro poznati 2,9-litreni TFSI twin-turbo V6 motor snage 450 KS i 600 Nm okretnog momenta. U Audiju napominju kako će prodaja krenuti ubrzo, a cijene u Njemačkoj kreću od 83,500 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:48