AKTUALNO

REDIZAJNIRANI SMART: Električni ForTwo i ForFour modeli spremni za premijeru u Frankfurtu!

 
 Daimler

Smart je nekoliko dana prije službenog početka salona u Frankfurtu prikazao službene slike i specifikacije osvježenih modela EQ ForTwo i EQ ForFour. Budući da je njemački proizvođač još prije najavio kako će se okrenuti električnim modelima, u Frankfurtu će upravo električari voditi glavnu riječ. Već prvi pogled na eksterijer otkriva kako je dizajnerima kao inspiracija poslužio konceptni ForEase model, pa tako redizajnirani Smart ima novu prednju masku, opcijska LED svjetla i redizajnirani odbojnik. Posebno je zanimljiv oblik stražnjih svjetala i 3D osvjetljenje koje će posebno impresivno izgledati noću. Na početku prodaje bit će dostupna posebna Edition 1 izvedba.

Foto: Daimler

Promjene u interijeru nisu drastične, no ipak ih ima. U središnjem dijelu nalazi se novi 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir s mogućnosti uparivanja mobilnih uređaja. U Daimleru ističu kako je sustav sada intuitivniji i lakši za upravljanje. Središnji greben također je izmijenjen, a pored ručice mjenjača sada se nalazi pretinac za odlaganje stvari. U skladu s trendovima, vozači će na raspolaganju imati mobilnu aplikaciju putem koju mogu provjeravati status automobila.

Daimler

U tehnološkom smislu stvari nisu mijenjale. Uz elektromotor od 82 KS i 160 Nm električni Smart s jednim punjenjem može voziti 159 kilometara prema novom WLTP ciklusu, što će zasigurno biti jedan od faktora zbog kojeg će određeni dio potencijalnih kupaca ipak premišljati u vezi kupnje.

Daimler

Iako u kompaniji naglašavaju kako je riječ o brojci koja je nekoliko puta veća od dnevnog prosjeka, jasno je kako novi električni model danas nude ipak više. Ipak, na brzom punjaču od 10 do 80 posto baterija će se napuniti za manje od 40 minuta...Za one koji možda ne znaju, Daimler se nedavno udružio s kineskom kompanijom Geely koja je dobila 50 posto udjela u Smartu. a podjela posla prilično je jasna. Modele će dizajnirati Mercedes, dok će se za proizvodnju brinuti Geely. Nova tvornica bit će u Kini, a prvi zajednički modeli trebali bi biti na tržištu 2022. godine kada osim atraktivnosti možemo računati i na ozbiljniji doseg...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:21