NOVITET

Renault je pokazao novi putnički Trafic u dvije izvedbe: Trafic Combi i SpaceClass

Početak prodaje u Hrvatskoj zakazan je za ožujak iduće godine kada će biti poznate i sve cijene
Renault Trafic
 Renault

Ove godine model Trafic koji je tijekom tri generacije u 50 zemalja prodan u više od 2 milijuna primjeraka, slavi 40. rođendan, a sada stiže nova osvježena generacija.

Trafic Combi je prije svega namijenjen vozačima koji se profesionalno bave prijevozom putnika (tvrtke ili zajednice) i velikim obiteljima. Ispunjuje njihove potrebe za većom količinom prostora i modularnošću, bez kompromisa u pogledu udobnosti i broja sjedala.

image
Renault Trafic
Renault

Novi Renault SpaceClass ispunjuje očekivanja najzahtjevnijih vozača i putnika koji traže prilagodljivost, prostranost i ekskluzivnu udobnost. Vozači koji se bave prijevozom važnih osoba i ostalih putnika odabrat će inačicu Signature koja nudi prostor poslovne klase. Kupcima koji žele pobjeći od svakodnevice namijenjena je inačica Escapade.

Novi modeli ističu se novim vodoravno položenim poklopcem motora i okomitom prednjom maskom kojima duguju robusniji izgled. Istovremeno su novi odbojnici i Full LED svjetla koja imitiraju Renaultov prepoznatljiv svjetlosni potpis u obliku slova C, i koja su spojena kromiranom linijom, dizajn učinili profinjenijim i izražajnijim.

image
Renault Trafic
Renault

Novi Trafic Combi i SpaceClass opremljeni su električno sklopivim retrovizorima, novim 17-inčnim naplatcima (dijamantne obrade u izvedbi SpaceClass) i elegantnijim poklopcima kotača. Dostupni su u sedam boja, uključujući i novu karmin crvenu boju koja dizajnu daje upečatljiviji izgled. Novi Trafic Combi i SpaceClass spremni su se prilagoditi najrazličitijim željama kupaca.

Potpuno nova armaturna ploča istaknuta vodoravnom linijom koja se proteže u obloge vrata ostavlja dojam veće prostranosti. Unutrašnjost ima nove pretince za odlaganje. Nova ručica mjenjača i okvir komandi klima-uređaja ukrašeni su kromom za veći sklad u unutrašnjosti. Nove boje i materijali dodatno obogaćuju mogućnosti prilagođavanja željama kupaca. Novi SpaceClass izdvaja se ekskluzivnom armaturnom pločom sive boje Meteor koja podiže razinu elegancije.

image
Renault Trafic
Renault

Novi Trafic Combi i SpaceClass imaju teretni obujam do 1,8 m3 i odlikuju se nenadmašnom modularnošću za do 9 putnika, što kupci znaju cijeniti.

Renault Trafic opremljen je multimedijskim sustavom s navigacijom Renault EASY LINK. Sustavom se upravlja preko 8-inčnog zaslona, a kompatibilan je sa sustavima Android Auto i Apple CarPlay te opremljen bežičnim punjačem pametnih telefona, što vam omogućuje da ostanete povezani cijeli dan.

Novi Trafic Combi i SpaceClass omogućuju jednostavniji pristup pretincima za odlaganje koji sada ukupno broje 86 litara, a nova ladica Easy Life nudi više od 6 litara obujma prostora za pohranu, nadohvat ruke!

Da biste mogli potpuno uživati u bezbrižnosti i sigurnosti, novi Trafic Combi i SpaceClass opremljeni su novom generacijom sustava za pomoć u vožnji.

Oni uključuju adaptivni tempomat za održavanje odabrane brzine, aktivni sustav kočenja u nuždi koji upozorava vozača ili koči umjesto njega te sustav upozorenja na izlazak iz traka koji upozorava vozača ako je nehotice prešao preko pune ili isprekidane crte. Nova značajka je i nadzor mrtvog kuta koja olakšava prestrojavanje. Novi prednji zračni jastuk prikladan za dva putnika također povećava sigurnost.

image
Renault Trafic
Renault

Novi Trafic Combi i SpaceClass pokreću tri dizelska motora: novi motor dCi 150 (s ručnim ili automatskim mjenjačem EDC), koji je sada 5 KS snažniji, novi dCi 110 (s ručnim mjenjačem) i motor dCi 170 (s automatskim mjenjačem EDC). Bogatija paleta novog Trafica Combi i SpaceClass bolje se prilagođava različitim potrebama različitih kupaca.

6-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke EDC, dostupan sa 150 KS i 170 KS snažnim motorima povećava udobnost i odzivnost brzim i preciznim promjenama stupnjeva prijenosa. Motori su opremljeni sustavom Stop & Start i ispunjuju zahtjeve norme Euro 6D Full. Početak prodaje u Hrvatskoj zakazan je za ožujak iduće godine kada će biti poznate i sve cijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:20