REDIZAJN

Renault Koleos: Promjene u prednjem djelu uz štedljivije turbodizelske motore

Koleos je nastao suradnjom Renaulta i Samsunga, a proizvodi se u Južnoj Koreji i prodaje u 40 zemalja diljem svijeta

Renaultov kompaktni SUV Koleos nedavno je redizajniran, no osim vizualnih, uveden je niz drugih promjena koje, među ostalim, uključuju čišće i štedljivije turbodizelske motore. Obnovljeni Koleos sprijeda ima dorađenu i sada kromiranu masku, smanjena svjetla i retrovizore s integriranim LED pokazivačima smjera, dok straga promjena gotovo i nije bilo.

Novi instrumenti

U interijeru je nova instrumentna ploča, koja je sada preglednija i jasnija, a ponuđen je i veći izbor presvlaka za sjedala. Koleos i dalje raspolaže pohvalnim prtljažnikom čiji osnovni volumen iznosi 450, a s preklopljenim sjedalima čak 1380 litara. Pristup prtljažniku olakšavaju praktična dvodijelna vrata.

S obzirom na današnju popularnost dizelaša, benzinski 2,5-litreni četverocilindraš sa 170 KS koji se nudi za Koleos neće biti popularan izbor, no dvije verzije 2-litrenog dCi common-rail motora hoće. Moderan četverocilindraš dostupan je sa 150 ili 175 KS koje sada emitiraju manje CO2, odnosno 148 i 166 g/km. Ovisno o verziji, Koleos je moguće naručiti s prednjim ili 4x4 pogonom iz Nissanovih modela. Dobro poznati sustav većinu vremena snagu šalje samo na prednje kotače te ju u slučaju njihova proklizavanja prebacuje i na stražnje.

Dobri dizelaši

Obnovljeni Renaultov SUV imat će svjetsku premijeru na Frankfurtskom međunarodnom salonu automobila u rujnu, a u prodaju kreće ubrzo potom. Kao i prije, Koleos, koji Renault proizvodi u suradnji sa Samsungom u Južnoj Koreji, prodavat će se u 40 zemalja diljem svijeta. Cijene osvježenog modela još nisu poznate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 02:41