LEGENDA SOVJETA

Renault otišao: Moskovski gradonačelnik u pogonima najavio obnovu proizvodnje Moskviča

U prvoj fazi bit će organizirana proizvodnja klasičnih osobnih automobila, a u budućnosti električnih

Originalni Moskvič, ilustracija

 Ivan Lacković

Renaultova tvornica u Moskvi bit će prenesena u gradsko vlasništvo jer su Francuzi prodali kontrolne dionice u AvtoVAZ-u o čemu je već bilo riječi do današnje službene objave te će u njoj biti obnovljena proizvodnja automobila Moskvič, a u planu je i proizvodnja električnih automobila, napisao je na svom blogu gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

image

Moskvitch 2141 Aleko

Moskvitch

"Strani vlasnik odlučio je zatvoriti moskovsku tvornicu Renault. To je njegovo pravo, ali ne možemo dopustiti da tisuće radnika ostanu bez posla. Stoga sam odlučio tvornicu prenijeti na grad i nastaviti s radom. U njoj ćemo proizvoditi automobile pod povijesnom markom Moskvič", napisao je Sobjanin.

Najavio je da će gradske vlasti nastojati zadržati većinu osoblja Renaultove tvornice i povezanih poduzeća.

Prema njegovim riječima, u prvoj fazi bit će organizirana proizvodnja klasičnih osobnih automobila, a u budućnosti električnih.

image

Moskvitch 2141 Aleko

Moskvitch

"Osim toga, zajedno s KAMAZ-om i Ministarstvom industrije i trgovine radimo na lokalizaciji proizvodnje maksimalnog broja dijelova u Rusiji", dodao je.

Ministarstvo industrije i trgovine također je izvijestilo da su potpisani dokumenti o prijenosu ruske imovine grupe Renault na Rusiju i Grad Moskvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2023 21:42