ELEKTRIČNA KONJICA

Renault predstavio futuristički koncept - DeZir Gullwing Coupe!

Električno srce čini motor od 150 KS koji omogućuje maksimalnu brzinu od 180km/h

Nakon što se Citroen već po stoti put pohvalio svojim radikalnim konceptom električnog supersportskog automobila, model GT, i Renault je predstavio svojeg konja za trku!

Riječ je naime o konceptu DeZir Gullwing Coupe koji baš kao i GT predstavlja dizajnersko viđenje futurističkog 'supersportskog' automobila na struju.

Prema prvim informacijama, ovaj će dvosjed pokretati električni motor snage 150 KS te 226 Nm. Iako se snaga ne čini impresivnom konstrukcija karoserije od karbonskih vlakana te čelični okvir omogućuju DeZiru ubrzanje do 100 km/h unutar pet sekundi.

Renautlov odgovor Tesli, Fiskeru, Mercedesu, Audiju i drugim proizvođačima koji su predstavili svoje električne uzdanice, imat će maksimalnu brzinu od 180 km/h te relativno kratak domet od 160 kilometara.

Srećom, litij-ionsku bateriju se može napuniti do 80 posto kapaciteta u svega 20-ak minuta koristeći Renaultovu tehnologiju brzog punjenja - Quick Drop. Kao i Nissan LEAF, te ostali električni modeli nastali u suradnji Renaulta i Nissana, DeZir će imati 'spremnik' u obliku središnje postavljene 24 kW/h litij-ionske baterije.

Iako ne možemo tvrditi da će DeZir ikada krenuti u serijsku proizvodnju u Renaultu ističu kako je prednji kraj električnog sportskog coupea primjer dizajna kojim će se budući modeli ovog francuskog proizvođača kretati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 06:22