FRANCUSKI ADUT U KOMPAKTNOJ KLASI

RENDER: Ovako bi mogao izgledati novi Peugeot 308 koji će se dogodine boriti za kupce s VW Golfom VIII!

 
 Kleber Silva / Behance

Iako u zadnjih nekoliko godina svjedočimo sve većoj popularnosti crossover i SUV modela, kompaktna klasa oduvijek je bila iznimno bitna proizvođačima automobila. A stvari će uskoro postati još zanimljivije. Naime, u toj će klasi uskoro biti predstavljen novi Golf o kojem smo već pisali, zatim nova Škoda Scala koja stiže već u svibnju, Ford je krajem prošle godine plasirao novi Focus, a dogodine će biti predstavljen i francuski adut u ovoj klasi - novi Peugeot 308, nasljednik modela koji se 2014. godine okitio titulom "Car of the year" pa se tako i od nasljednika puno očekuje. A kako bi novi Peugeot 308 mogao izgledati otkriva nam render autora Klebera Silve na društvenoj mreži Behance.

Kleber Silva / Behance

Naravno, pritom je kao inspiraciju koristio modele 208 i 508, što će sigurno i biti slučaj. Nedavno predstavljeni 208 oduševio je svjetske novinare u Ženevi gdje je bio pravi pothvat doći do automobila na štandu budući da su svi htjeli vidjeti pravu revoluciju po pitanju dizajna i tehnologije. Stoga je logično da će i novi 308 preuzeti neke od elemenata poput dnevnih LED svjetala u obliku lavljih kandži koja će očito postati zaštitno lice Peugeot modela sprijeda.

Kleber Silva / Behance

Pretpostavlja se kako će i 308 na stražnjem dijelu dobiti "povezana" svjetla sa zanimljivim svjetlosnim potpisom. Zašto povezana stoji pod navodnicima? Jer i 508 i 208 zapravo između svjetala imaju crni element koji ih povezuje i pridonosi atraktivnosti, iako zapravo ne svijetli.

Ono što se zasad sigurno zna jest da će se novi 308 kotrljati na dorađenoj EMP2 platformi, a uz dobro poznate PureTech benzince i BlueHDi dizelaše u ponudi bi trebala biti i potpuno električna verzija koja se već nudi u manjem 208.

Posebno će biti zanimljivo vidjeti unutrašnjost od koje, moramo priznati, očekujemo puno nakon što smo u Ženevi sjeli za upravljač modela 208 koji prvi u klasi nudi posljednju generaciju i-cockpit sustava s 3D digitalnim zaslonom ispred vozača. Kao što smo već napisali, nova generacija Peugeota trebala bi biti predstavljena sljedeće godine. Jedva čekamo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:15