AKTUALNO

RENDER: Ovako će izgledati nova Škoda Octavia RS koja će zahvaljujući hibridnom pogonu s najmanje 250 KS biti najsnažnija ikad!

 
 Render AutoExpress

Novu Škodu Octaviju već smo upoznali, vozili (izvještaj donosimo uskoro) no mnogi se pitaju kada stiže i kakav će pogon imati nova Octavia s vrućom oznakom RS.

Odgovore ima britanski AutoExpress koji donosi i prve rendere, te javlja kako će idući RS stizati na benzinski, dizelski i po prvi put hibridni pogon.

Octavia RS oduvijek je imala puno toga za ponuditi kupcima, a nudila se s prednjim kao i s 4x4 pogonom, kao limuzina s peterim vratima i kao karavan te kao dizelaš i kao benzinac.

Render AutoExpress

Visokopozicionirani izvori iz češke kompanije rekli su za AutoExpress da će se ista politika nastaviti i kod modela koji će biti predstavljen u studenom ove godine, ali i da će dodati hibridnu izvedbu koju će posuditi od VW Golfa 8.

Tako će nova Octavia RS PHEV biti pokretana 1,4-litrenim benzincem s elektromotorom iz VW Golfa GTE, no za sada još nisu potvrđeni nikakvi podaci o snazi ili performansama.

Render AutoExpress

No, Česi tvrde kako ćemo krajem godine imati priliku upoznati najsnažniji RS model ikad koji će raspolagati s više od 250 KS. Sa 150 KS iz 1,4-litrenog TSI-ja i još 100 KS elektromotora (koji će biti smješten između motora i mjenjača) te uz moment od 400 Nm te s prijenosom snage putem DSG mjenjača s dvije spojke do 100 km/h bi mogao stizati ispod 7 sekundi!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:45