FOTO, VIDEO

REZERVIRAN ZA 12 SRETNIKA: Ovo je Bentley Mulliner Bacalar, luksuzni dvosjed bez krova sa W12 motorom snage 659 KS i cijenom od 1,5 milijuna funti!

 
 Bentley

Internet je danas „u plamenu”, budući da se noviteti predstavljaju iz minute u minutu. Naravno, zbog već prije zakazanih datuma premijera koje su se trebale održati na otkazanom salonu u Ženevi. Bentley je za švicarski sajam pripremio pravu poslasticu za sve ljubitelje marke. Na videu koji je jučer osvanuo na YouTubeu u kojem je jedan fotograf prošetao halama Palexpo centra moguće je vidjeti njihov impresivni štand koji je trebao ugostiti ovog monstruma.

Foto: Bentley

Službenog imena Bentley Mullinner Bacalar, riječ je o posebnom modelu inspiriranom konceptom EXP 100 GT, a koji će biti rezerviran za 12 sretnika. Za razliku od spomenutog koncepta koji jer imao električni motor, ovdje se za pogon brine dobro poznati 6.0-litreni twin-turbo W12 benzinski motor snage 659 KS (24 KS više od „običnog” Continentala GT) uz 900 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi putem 8-stupanjskog automatskog mjenjača na sve kotače.

Već sami pogled na ovaj model otkriva da je riječ o ekskluzivnom modelu kod kojeg se mislilo na svaki detalj – tako se vozi na elegantnim 22-inčnim naplacima, a prednja LED svjetla izgledaju kao da su kakav eksponat u muzeju. U unutrašnjosti se koriste materijali poput 5000 godina starog drva, a iza vozačkog i suvozačkog sjedala nalazi se posebno dizajnirana prtljaga. Ipak, duža putovanja mogla bi predstavljati problem budući da ovaj automobil krova – nema. Čak niti platnenog...

Očekuje se dakako da vlasnik za lošije vrijeme koristi neki drugi superautomobil iz svoje kolekcije, iako će samim time vlasništvo primjerice u Velikoj Britaniji biti otežano zbog čestih i iznenadnih kiša. Ono što će biti olakšano jest novčanik kupaca, budući da automobil stoji 1,5 milijuna funti! Vjerujemo kako je svih 12 primjeraka već rezervirano (ili, ako još nije, bit će nakon što je danas održana digitalna svjetska premijera). Iako automobila nema u Ženevi, YouTuber Shmee150 imao je prilike snimiti ovaj model unaprijed u studiju, pa u njegovom videu možete pogledati sve detalje:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:46