ALFISTI U AFANU

Rijetka prilika: prodaje se četvrti proizvedeni od samo sedam Alfa Romea Disco Volante

Pogonski stroj je iz maloserijske Alfe 8C Competizione, što znači Ferrarijev, 4,7-litreni atmosferki V8 motor od 450 KS
Disco Volante Spyder
 Niki Hasler

Ako želite posjedovati i pritom si to možete priuštiti, jedan od novijih ekskluzivnijih Alfa Romea, a za oko vam je zapela Giulia GTAm, sada razmislite još jedanput. Jer, može i ekskluzivnije i skuplje.

image
Disco Volante Spyder
Niki Hasler

Naime, švicarski trgovac ekskluzivnim automobilima Niki Hasler upravo je na prodaju ponudio Alfa Romeo Disco Volante Spyder. Riječ je o ultra rijetkom otvorenom dvosjedu koji je na osnovi ionako rijetkog Alfa Romea 8C Spider izradila čuvena radionica Carrozzeria Touring Superleggera iz Milana koja od 1926. izrađuje Alfe, Ferrarije, Maseratije i Bentleye "po mjeri". Automobil je iz 2019. godine i četvrti je od ukupno 7 proizvedenih.

image
Disco Volante Spyder
Niki Hasler

Hommage je to Alfa Romeu iz 1950-ih koji dijeli isto ime, a u Touringu su se svojski potrudili kako bi u današnje vrijeme vratili dio duha legendarnog originala koji je plijenio iznimnom aerodinamikom.

Svaki je od sedam proizvedenih primjeraka pritom lakiran u drugu boju, a konkretni ponuđeni primjerak nosi otmjenu zelenu "British racing green".

image
Disco Volante Spyder
Niki Hasler

Osoba koja je bila inicijalni naručitelj za ovaj Disco Volante također je tražila odgovarajući zeleni interijer završen u kombinaciji kože i alkantare. Touring Superleggera dodala je pločicu između sjedala svakog Disco Volantea kako nikada ne biste zaboravili koliko je ovaj automobil rijedak.

image
Disco Volante Spyder
Niki Hasler

Tehnika: stroj iz maloserijske Alfe 8C Competizione, što znači Ferrarijev, 4,7-litreni V8 motor od 450 KS i 470 Nm najvećeg okretnog momenta koji se šalju na stražnju osovinu putem 6-stupanjskog automatiziranog mjenjača.

image
Disco Volante Spyder
Niki Hasler

Ovaj je Disco Volante do sada prešao 16.000 kilometara što znači da nije bio ljubomorno čuvan u garaži, no također je i vrlo uščuvan, te je nedavno obavljen i servis, kažu iz Niki Haslera.

image
Disco Volante Spyder
Niki Hasler

Cijena međutim nije istaknuta, no ne sumnjamo da bi mogla biti vrlo visoka, sigurno preko pola milijuna eura, jer se trenutno cijene za "standardni" Alfa Romea 8C Competizione (1000 proizvedenih) kreću oko 300.000 eura. U svakom slučaju, riječ je o vrijednom kolekcionarskom primjerku kojem cijena sigurno ne pada, dapače. Kupnja je sigurno dobro ulaganje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:25