ČEKAMO OŽUJAK 2020. GODINE

RIMAC ĆE NA PROLJEĆE U ŽENEVI PRIKAZATI SERIJSKI ELEKTRO HIPERAUTOMOBIL C_TWO koji će pritom dobiti i novo ime

 
 Fran Kurelac

Rimac svake godine u Ženevi priredi pravi „show” za sve okupljene medije i ljubitelje automobila, a čini se kako će ove godine sve oči opet biti uprte u štand inovatora iz Svete Nedelje.

Naime, prema pisanju Autocara, Mate Rimac će na salonu automobila u Ženevi iduće godine predstaviti serijsku izvedbu modela C_Two, a zanimljivo je kako će električni hiperautomobil dobiti novi naziv. Da, C_Two je bilo samo kodno ime, a pravo ćemo otkriti na salonu u Ženevi.

Fran Kurelac

Autocar nadalje navodi kako Rimac još zapravo nije smislio ime, pa ga u preostalih nekoliko mjeseci čekaju „slatke muke” oko odabira imena.

Automobil, podsjetimo, pokreću četiri elektromotora ukupne snage 1914 KS, s čak 2300 Nm okretnog momenta, a ubrzanje od 0 do 60 mph (96 km/h) iznosi tek 1,85 sekundi, dok do 300 km/h stiže za samo 11,8 sekundi.

Godišnje bi se trebalo proizvesti 40-50 primjeraka. U svakom slučaju, s nestrpljenjem čekamo Ženevu, a sigurni smo kako će osim imena Mate Rimac pripremiti još pokoje iznenađenje – možda neku novu boju, ili neki novi detalj. Čekamo ožujak 2020. godine.

Youtube Rimac Automobili

Osim toga, Rimac Automobili će otvoriti centar za istraživanje i razvoj u Velikoj Britaniji.

Tu informaciju danas su za Jutarnji potvrdili iz Rimac Automobila, uz ogradu da je cijela priča još u ranoj fazi planiranja, što znači da se ne znaju nikakvi konkretni detalji, pa tako ni veličina samog ureda ili broj zaposlenika.

Uz to, svi potencijalni kupci u Velikoj Britaniji od 2021. godine moći će postati vlasnikom modela C_Two (kojem još ne znamo točno ime) i to za oko 2 milijuna funti...

Izvor: Autocar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:54