NIŠTA OD BUGATTIJA!

Rimac dobio financijsku injekciju od 70 milijuna eura, a Porsche povećao udio s 15 na 24 posto

Obje strane će imati koristi od ove poboljšane razine suradnje u budućnosti
Mate Rimac

Špekulacije o tome kako će Rimac preuzeti Bugattija u novom krugu investiranja VW Grupe, točnije Porschea, u Hrvatsku tvrtku sada su i službeno demantirane. Nadzorni odbor Porsche se u petak složio da će povećati udio u Rimac Automobilima s 15 na 24 posto. Tom odlukom Porsche investira dodatnih 70 milijuna eura u Rimac što znači da će Porsche držati 24 posto dionica bez kontrolnog utjecaja.

Lutz Meschke, zamjenik predsjednika izvršnog odbora, izjavio je: "Mate Rimac i njegov tim važni su partneri, posebno kada nam je potrebna podrška u razvoju komponenata. Rimac je na dobrom putu da postane Tier 1 dobavljač za Porsche i druge proizvođače u segmentu visoke tehnologije. Porsche je već dao prve narudžbe kod Rimca za razvoj visoko inovativnih serijskih komponenata".

Obje strane će imati koristi od ove poboljšane razine suradnje u budućnosti. Porsche već dugi niz godina pojačava ulaganja u mlade tvrtke s potencijalom. Trenutno ima udjele u više od 20 novoosnovanih poduzeća i osam fondova rizičnog kapitala. "Pokazalo se da je naše ulaganje u Rimcu bilo potpuno ispravno", kaže Meschke. “Vrijednost se povećala višestruko od našeg početnog ulaganja. Tvrtka se tehnološki vrlo dobro razvila i korak po korak proširujemo suradnju. Naglasio je da Porsche također ima koristi od inovacija koje na tržište donosi Rimac.

Mate Rimac isto tako ne skriva zadovoljstvo činjenicom da Porsche pojačava svoju predanost. "Porsche je velika podrška našoj tvrtki od 2018. i uvijek mi je bila čast što je jedna od najpoznatijih svjetskih marki sportskih automobila dio Rimca". Naglasio je i da partnerstvo s Porscheom pomaže tvrtki da se razvija i raste što je na kraju korisno i za Porsche i za Rimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:56