ČETVRTA GENERACIJA

Rio spreman za Pariz

 Kia

Kia je predstavila potpuno novu generaciju njihova najprodavanijeg globalnog modela. U četvrtom izdanju korejski novitet gradske klase narastao je u dužinu (15mm) i širinu (5mm), a rastegnut je i međuosovinski razmak (10mm) na 2580 mm.

Kia

Sudeći prema prvim fotografijama Rio izgleda mnogo atraktivnije od prethodnika. Moderniji nastup potpisuju Kijine dizajnerske podružnice u Njemačkoj i Kaliforniji koje su preuzele veći dio posla od centrale u Južnoj Koreji. Botoksirano lice s novom prednjom maskom, izduženom haubom i trendovskim LED svjetlima u skladu je s agresivnijim obiteljskim linijama sve popularnije marke među europskim kupcima.

Vidljive promjene donosi i kabina s novim multimedijskim sustavom zahvaljujući kojem je središnja konzola očišćena nepotrebnih prekidača. Uz upravljanje audio sustavom i navigacijom, zaslon visoke rezolucije pruža i mogućnost upravljanja funkcijama pametnih telefona.

Kia

No, jedina prikazana fotografija pruža sliku najopremljenijeg Ria, tek treba vidjeti kako će izgledati bazna verzija.

Kia

Informacije o mehaničkim i sigurnosnim novotarijama Kia će objaviti za mjesec dana na Salonu automobila u Parizu. Proizvodnja počinje krajem godine, a dolazak na tržište predviđen je za prvi kvartal 2017. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:29