BACILI SE NA PČELARSTVO

ROLLS-ROYCE POSLUJE NIKAD BOLJE Ali ne s prodajom automobila, već upravo vlada prava pomama za njihovim eko medom koji proizvode u Goodwoodu!

 Rolls-Royce

Premda poneki ljudi još uvijek kupuju automobile dok traje karantena zbog korona virusa, i lokalne i globalne prodajne brojke su nikad niže.

Velika većina pogona brojnih proizvođača i dalje je zatvorena, a i oni koji su pokrenuli proizvodnju rade s minimalnim kapacitetima.

I Rolls-Royce je zaustavio svu proizvodnju svojih luksuznih vozila, ali to ne znači da ne rade. Rade, i te kako! Naime, Rolls-Royce bilježi rekordnu proizvodnju, ali ne automobila već svog "najekskluzivnijeg meda na svijetu" za kojim vlada velika potražnja, javlja portal Autoevolution.

Sada, u svojoj trećoj godini proizvodnje, "Rolls-Royce of Honey", marka meda proizvođača automobila, postigla je neviđenu razinu proizvodnje i Englezi se s tim rado hvale.

Doista, Rolls-Royce pravi med. Većina se automobilskih tvrtki uvelike oslanja na trgovinu (primjerice Volkswagen godišnje tako proizvede više VW kobasica nego automobila), ali čak i u ovom kontekstu, med je možda posljednje što biste povezali s raskoši i ekskluzivnosti koja Rolls-Royce odvaja od konkurencije.

Rolls-Royce se može pohvaliti radnom snagom od najmanje 250.000 pčela u domu Rolls-Roycea u Goodwoodu, u zapadnom Sussexu.

Pčele žive u šest velikih košnica s imenima koja zvuče poznato - Phantom, Wraith, Ghost, Dawn, Cullinan i Spirit of Ecstasy.

One su sada nakon zime u "odličnoj kondiciji" kažu iz Rolls-Roycea i već su zauzete poslom, praveći med za najizbirljivije Rolls-Royceove kupce.

Bilo bi se lako šaliti s proizvođačem automobila koji je odabrao med kao proizvod na koje će staviti ime "Rolls-Royce", no košnice su zapravo dio fokusa tvrtke po pitanju ekologije.

Generalno, svake godine broj pčela koje prave čuveni engleski med jako opada, pa Rolls-Royce čini sve kako bi uložio svoje resurse da preokrene taj trend stvarajući savršeno stanište za njih s tisućama biljaka i stabala.

"Pčelarstvo dodatno naglašava našu posvećenost okolišu čime se bavimo ovdje u Goodwoodu", kaže Richard Carter, direktor globalnih komunikacija Rolls-Roycea.

"Naše održive zgrade, termalni ribnjaci, sustavi upravljanja kišnicama i utočište divljih ptica u Goodwoodu već su postali jedan od najboljih i najpoznatijih "eko-friendly" proizvodnih pogona u Velikoj Britaniji", dodaje Carter. "Kroz ovaj projekt, koji se dotiče biološke raznolikosti našeg mjesta, uključujući i naš ogromni "živi krov" putem kojeg dajemo važan doprinos očuvanju vitalne britanske pčelinje populacije." Svaka čast!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:31