PRVI SUPERLUKSUZNI

Rolls Royce predstavlja električni model - izbor je pao na Phantoma

Riječ je o konceptnom modelu kodnog imena 102EX, a "insajderi" javljaju kako će isti biti "presudan faktor pri određivanju budućnosti alternativnih pogona u Rolls Royceu

Čini se kako će britanski proizvođač luksuznih automobila ispuniti obećanje dano prije dvije godine kada je vodstvo Rolls Roycea obećalo kako će predstaviti električni model. Sada je službeno, za ovogodišnji Ženevski auto salon najavljena je električna izvedba modela Phantom.

Riječ je o konceptnom modelu kodnog imena 102EX, a “insajderi” javljaju kako će isti biti “presudan faktor pri određivanju budućnosti alternativnih pogona u Rolls Royceu. Također, prema službenim navodima, 102EX će biti prvi električni automobil u super-luksuznom segmentu. Inače, isti će nakon Ženeve krenuti na turneju širom svijeta kako bi se utvrdila njegova privlačnost kod potencijalnih kupaca.

Za sada ne postoje konkretni planovi za njegovu proizvodnju, jer je sve, pa i izbor tipa alternativnog pogona još uvijek u fazi razmatranja. Sve opcije su još uvijek otvorene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:02