ELEKTRIČNA KRSTARICA

Ručni rad i cijena od 300.000 dolara: Cadillac ovim novim modelom želi ugroziti Rolls- Royce

Automobil ima čak pet LDC zaslona u unutrašnjosti, a najveći ima dijagonalu od 55 inča i proteže se prednjim armaturama

Ceslestiq Concept

 Cadillac

Cadillac radi na razvoju automobila koji će biti ručno rađen, koštati oko 300.000 dolara i nuditi najvišu moguću razinu luksuza. Ovim modelom najluksuzniji američki proizvođač pokušava dignuti ljestvicu i konkurirati modelima Rolls Roycea, Bentleya, Mercedes Maybacha...

Novi automobil bit će električni, dolazi za nešto više od godinu dana, a kako bi mogao izgledati najavljuje konceptni model Ceslestiq koji je upravo predstavljen, piše CNBC.

image

Ceslestiq Concept

Cadillac

Novi model pionirski je korak za Caddilac jer ručnom izradom ulazi u društvo malog broja proizvođača supersportskih modela i Rolls Roycea. Električni pogon nije odabran radi mode već zbog tranzicije Cadillaca u proizvođača isključivo električnih automobila do kraja ovog desetljeća.

image

Ceslestiq Concept

Cadillac

GM nije objavio tehničke detalje o Celestiqu ni o budućem serijskom modelu. Automobil ima čak pet interaktivnih LDC zaslona u unutrašnjosti, a najveći ima dijagonalu od 55 inča i proteže se čitavim prednjim armaturama, još impresivnije od sličnog rješenja u Mercedesu EQS.

image

Ceslestiq Concept

Cadillac

sim toga tu je i "pametni stakleni krov" kojem se može mijenjati razina zatamnjenja i Ultra Cruise, Nova generacija GM-ovih sustava za poluautonomnu vožnju. Te ili slične tehnologije bit će ugrađene u serijski model.

Automobil je klasična limuzina s četiri raskošne fotelje, dizajn unutrašnjosti je minimalistički i futuristički, a vanjski dizajn je inspiriran velikim modelima iz prošlosti Cadillaca.

Tvrtka trenutno ulaže 81 milijun dolara u tehnološki centar u Detroitu u kojem će se proizvoditi ovaj model i razvijati budući modeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:21