HYUNDAI STARIA

Rukavica u lice Volkswagenu i Mercedesu: Korejski svemirac sletio u Europu

Hyundai Staria u startu je dostupan isključivo s najbogatijim paketom opreme Signature i stoji 56.150 eura (420.000 kuna)
Hyundai 

Početkom proljeća Hyundai je šokirao automobilsku javnost dizajnom svog novog MPV modela Staria. Futuristička rješenja, potpuno netipična za segment kojem pripada izazvala su lavinu pohvala i nadu da će verzija za Europu ostati vizualno identična.

image
Hyundai

Danas je stigla i potvrda od strane njemačkog zastupnika korejske marke koji je objavio početak prodaje i cijene za tamošnje tržište. Hyundai Staria u startu je dostupan isključivo s najbogatijim paketom opreme Signature i stoji 56.150 eura (420.000 kuna), no već krajem godine stižu i slabije opremljene izvedbe s cijenom ispod 40.000 eura (300.000 kuna).

image
Hyundai

Korejski obiteljsko-poslovni monovolumen dugačak je 5,25 metara, u kabini nudi mjesta za dva, sedam ili devet putnika (ovisno o rasporedu sjedala) te gotovo 5000 litara tovarnog prostora.

image
Hyundai

Luksuzno uređeni interijer u potpunosti je digitaliziran, fizički prekidači su izbačeni, a na raspolaganju putnicima na središnjoj konzoli je 10.25-inčni zaslon osjetljiv na dodir preko kojega se upravlja svim važnijim funkcijama poput klime, navigacije itd...

image
Hyundai

Uz panoramski krov, sustav bežičnog punjenja mobitela i 12 zvučnika marke Bose, Staria je opremljena i kompletnim sigurnosnim arsenalom uključujući pomoć za sprječavanje sudara sprijeda (FCA) i izbjegavanje sudara s vozilima u mrtvim kutovima (BCA).

image
Hyundai

Novi Hyundai opremljen je nedavno poboljšanim 2,2-litrenim dizelašem sa 177 KS i nudi izbor 6-brzinskog ručnog ili 8-brzinskog automatskog mjenjača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:00