STIŽE 2024. GODINE

S drugog planeta: Hoće li dizajneri Jeepa imati hrabrosti za ovakav Wrangler?

Ako Jeep nastavi prodavati Wrangler nakon 2030., vjerojatno će se na većini tržišta nuditi samo s potpuno električnim pogonom

Jeep Wrangler (studija dizajna)

 Arjun Kurunji

Za početak, treba napomenuti kako je ovo neovisna studija dizajna Arjuna Kurunjija koju niti podržava niti je povezana s Jeepom.

image

Jeep Wrangler (studija dizajna)

Arjun Kurunji

Jeep Wrangler četvrte generacije vjerojatno će postojati u nekom obliku barem do kraja desetljeća, ali to nije spriječilo Arjuna Kurunjija da dizajnira futuristički model sljedeće generacije koji izgleda za razliku od bilo kojeg Jeepa prije njega. Ako Jeep nastavi prodavati Wrangler nakon 2030., vjerojatno će se na većini tržišta nuditi samo s potpuno električnim pogonom, a u teoriji bi to moglo omogućiti Jeepu da radikalno prepravi svoj dizajn i stvori nešto uistinu jedinstveno i drugačije.

image

Jeep Wrangler (studija dizajna)

Arjun Kurunji

Kurunjijev Wrangler iz snova predstavljen je isključivo kao model s dvoja vrata i ima posebno intrigantan prednji kraj s LED svjetlosnom trakom, vitlom i jarko crvenim kukama za vuču koje služe kao svojevrstan podsjetnik o avanturističkom duhu automobila. Tu je i potpuno ravan krov te naglašeni lukovi kotača koje su kroz sve ove generacije već postale potpisni element Wranglera.

image

Jeep Wrangler (studija dizajna)

Arjun Kurunji

Staklenik ovog Jeepa ističe se zbog uspravnog vjetrobranskog stakla, zakrivljenih rubova i uskih bočnih prozora. Krov je također opremljen LED svjetlima, malim krovnim nosačima te velikim otvorom. Dizajn stražnjeg dijela jednako je hrabar kao i ostatak i uključuje LED svjetla, kliznu ploču, kuke za vuču i proširene lukove. Najupečatljiviji dio su petokrake srebrni i crni naplatci obavijeni robusnim off-road gumama i bočnim stepenicama.

image

Jeep Wrangler (studija dizajna)

Arjun Kurunji

Još uvijek ne znamo što za Wranglera nosi dugoročna budućnost. Ono što je poznato jest da je električna verzija u planu, i očekuje se da će se pojaviti na tržištu 2024. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:35