E-ROMOBIL

S puno stila: Od sad je možete voziti na cool strujnom romobilu sa značkom Mercedes-AMG

Mercedes-AMG E-Scooter

 Micro Mobility Systems

Mercedesov sportski odjel AMG proizvodi neke prilično posebne modele automobila, ali također svoje ime stavlja na niz različitih proizvoda. Najnoviji primjer ne dolazi od inženjera iz Affalterbacha, ali ipak ima AMG značku.

Mercedes-AMG E-Scooter je cool električno rješenje za mikro gradsku mobilnost s dometom do 40 km.

Skuter je zapravo izradila švicarska tvrtka Micro Mobility Systems AG, i gotovo je identičan Micro Exploreru S iz njihove postojeće linije. Međutim, AMG oznaka na osloncu za noge i upravljaču, u kombinaciji s amblemom Mercedesove zvijezde na prednjoj strani, ima za cilj učiniti ga privlačnijim kupcima koji možda već imaju neki AMG automobil u garaži.

image

Mercedes-AMG E-Scooter

Micro Mobility Systems

Tehničke specifikacije prenesene su s Micro Explorera S. Vozi se na podesivom prednjem/stražnjem ovjesu, ima mali zaslon i teleskopski upravljač. Također ima prednja i stražnja svjetla i što je još važnije, sklapa se, tako da može stati u prtljažnik malog automobila ili se nositi uokolo, te teži 14,7 kilograma.

image

Mercedes-AMG E-Scooter

Micro Mobility Systems

Električni motor proizvodi 13 KS (9,5 kW), što omogućuje najveću brzinu od 20 km/h. Baterija od 9,6 Ah/450 Wh dovoljna je za 40 km dometa u ekološkom načinu rada ili 25 km u sportskom načinu rada, dok je za potpuno punjenje potrebno između 2,1 i 3,5 sata.

image

Mercedes-AMG E-Scooter

Micro Mobility Systems

AMG se hvali da električni romobil ubrzava pomoću zakretne ručke umjesto uobičajenog gasa palcem. Vozač može usporiti korištenjem elektromotorne kočnice na prednjem kotaču i bubanj kočnice na stražnjoj strani ili jednostavnijom nožnom kočnicom na stražnjem blatobranu.

image

Mercedes-AMG E-Scooter

Micro Mobility Systems

Korisnik također može povezati svoj pametni telefon putem Bluetootha pomoću posebne aplikacije i posebnog držača koji mu daje pristup navigaciji, podacima o vožnji i kontrolama. Mercedes je ozbiljan po pitanju sigurnosti kada su u pitanju automobili, ali priroda e-romobila ograničava njegove karakteristike na "široku platformu s premazom protiv klizanja" i "integrirano zvono".

image

Mercedes-AMG E-Scooter

Micro Mobility Systems

Tvrtka nije otkrila cijene, ali sigurni smo da ga zvijezda čini skupljim od osnovnog modela tvrtke Micro Mobility Systems AG. Zanimljivo je da ovo nije jedini skuter s markom AMG, koji se pridružuje već dostupnom Xiaomi Mi Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1 timu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:12