novi igrač

Sa Sauberom prema vrhu: Kako Audi planira osvojiti Formulu 1 od 2026. godine

Ulazak u Formulu 1 je strateška odluka koja Audi stavlja u centar pažnje automobilističkog svijeta

Audi Formula 1 racing concept car

 Profimedia

Audi službeno ulazi u svijet Formule 1 od 2026. godine, potvrđujući svoje ambicije na najvišoj razini automobilističkog sporta kroz akviziciju Sauber Holding AG. Ovaj potez potiče pitanja o Audijevim dugoročnim planovima u Formuli 1, posebice nakon nedavnih promjena u upravi.

S preuzimanjem Saubera, Audi je jasno pokazao svoju predanost i viziju za budućnost, stavljajući Olivera Hoffmanna, prethodno zaduženog za tehnički razvoj, na čelo ovog velikog projekta.

image

Oliver Hoffmann

Audi

Hoffmann će kao novi generalni predstavnik za Formula 1 angažman u Audi AG, preuzeti vođenje ovog ambicioznog pothvata, spajajući ključne segmente uključene u projekt: suradnju s legendarnim švicarskim timom Sauber, razvoj motora u Audi Formula Racing GmbH i strateško vođenje pod Audijevim krovom. Osim uspješnog vođenja Formule 1 projekta, cilj je i ojačati globalni ugled marke Audi, promičući sinergiju između svijeta motosporta i serijske proizvodnje.

Uz preuzimanje Sauber Holding AG, Audi se priprema za dinamično vodstvo unutar Formule 1, predvođeno Hoffmannom i poduprto promjenama u upravi. Gernot Döllner, novi tehnički direktor, naslijedit će Hoffmanna, nastavljajući revoluciju u tehničkom razvoju s fokusom na efikasnost i jasnu odgovornost. Ova strategija obećava brži razvoj novih modela i tehnologija, uklanjajući prepreke koje su dosad kočile inovacije.

image

Audi Formula 1 racing concept car

Audi

Ulazak u Formulu 1 nije samo potez na trkaćoj stazi; to je strateška odluka koja Audi stavlja u centar pažnje automobilističkog svijeta. Andreas Seidl, imenovan za izvršnog direktora Audi F1 tima, ključna je figura ovog projekta, donoseći iskustvo i stručnost koja će Audiju omogućiti da se od prvog dana natječe na najvišoj razini.

Audi stoga stoji na pragu nove ere u Formuli 1, s jasnom vizijom i posvećenim timom koji će osigurati da njihov ulazak u ovaj prestižni sport ne bude samo prolazan trenutak, već početak dugog i uspješnog puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:52