OPET ISTO

Sajam automobila u Ženevi otkazan četvrtu godinu zaredom: Iduće godine će se održati u Kataru!

Prvi Ženevski međunarodni sajam automobila u Kataru održat će se u studenom 2023. u Dohi u Exhibition and Convention Centru

Ženevski međunarodni sajam automobila, 2019.

 GIMS

Ženevski međunarodni sajam automobila otkazan je četvrtu godinu zaredom i umjesto toga će se sljedeće godine održati u Dohi u Kataru.

Organizatori su planirali održati sajam u Švicarskoj od 14. veljače do 19. veljače 2023., dok je Ženevski međunarodni sajam automobila u Katru također bio zakazan za studeni 2023. Ipak, čini se da će se odviti samo ovaj u Kataru.

"Zbog neizvjesnosti oko globalne ekonomije i geopolitike, kao i rizika povezanih s razvojem pandemije koronavirusa, organizatori su se odlučili fokusirati na planiranje događaja u Dohi 2023. godine", rekao je predsjednik Ženevskog sajma, Maurice Turettini.

image

Ženevski međunarodni sajam automobila, 2019.

GIMS

“Učinili smo sve što smo mogli kako bismo osigurali da možemo biti domaćini GIMS-a 2023. u Ženevi u veljači.

Poboljšani format događaja i projekt bili su vrlo dobro prihvaćeni. Ali na kraju su rizici nadjačali prilike". Izvršni direktor Međunarodnog sajma automobila u Ženevi, Sandro Mesquita, dodao je da "mnogi brendovi nisu u poziciji obvezati se sudjelovati na sajmu u Europi zimi", zbog "nesigurnih vremena".

Ovo je četvrta uzastopna godina da je sajam automobila u Ženevi u Švicarskoj otkazan. Stvari su krenule naopako 2020. kada je događaj otkazan u zadnji tren zbog pandemije. Planovi se nisu uspjeli ostvariti ni 2021., a unatoč najavi u svibnju iste godine da će se događaj održati 2022., ti su planovi opet odbačeni. Potvrda o održanju za 2023. godinu izdana je u travnju ove godine, ali sada, četiri mjeseca kasnije, i ona je odbačena.

image

Ženevski međunarodni sajam automobila, 2019.

GIMS

Prvi Ženevski međunarodni sajam automobila u Kataru održat će se u studenom 2023. u Dohi u Exhibition and Convention Center. Predviđeno je da će se održavati svake dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:43