AKTUALNO

SAMO BENZIN I STRUJA: novi Nissan Juke neće imati dizelski motor u ponudi!

Procijenili da dizelaši nisu budućnost: benzinski motori Nissana toliko su efikasni i štedljivi da nema potrebe za dizelskom verzijom, a u ponudi bi se uz benzince trebao naći i hibrid
 Nissan

Nissan intenzivno radi na nasljedniku modela Juke koji i dan danas izaziva vrlo različite reakcije na cesti. A kako stvari zasad stoje, novi Juke neće imati dizelsku verziju. Navodi dolaze iz španjolskog lista Motor. Naime, Nissanovi novi benzinski motori toliko su efikasni i štedljivi da jednostavno nema potrebe za dizelske verzije. Nedavno smo pisali o revolucionarnom motoru iz Infinitija (koji je luksuzna inačica Nissana) koji će se ugrađivati u model QX50 što će vjerojatno odrediti smjer Nissan/Infinitija u budućnosti bez dizela.

Sve je izvjesnije da će se uz benzince u ponudi naći i hibridni pogon. Budući da je Nissan nedavno preuzeo kontrolni paket dionica Mitsubishija, moguće je da će Juke posuditi hibridni pogon iz Mitsubishi Outlandera PHEV-a.

Foto: Nissan

Što se samog izgleda tiče, nova generacija Jukea bit će šira i niža od aktualnog modela što bi trebalo rezultirati dinamičnijim izgledom i prostranijom kabinom. Naravno, u unutrašnjosti će doći do poboljšanja multimedijalnog sustava što je postala najčešće promjena kod predstavljanja novog/redizajniranog modela kod većine proizvođača.

Dizajneri će se u dizajniranju konačnog izgleda novog Jukea najviše bazirati na konceptnoj izvedbi pod nazivom Nissan Kicks (koji se nalazi na slikama), a priča se i da bi neki elementi mogli biti preuzeti s nove generacije Micre koja svjetsku prezentaciju ima u našem Dubrovniku. Točan datum predstavljanja novog Jukea i dalje se ne zna, budući da je prvo bio zakazan za drugi dio godine, ali je odgođen pa ćemo trebati pričekati novu službenu objavu Nissana...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:51