RESTOMOD

Savršenstvo ili svetogrđe? Alfa Romeo Giulia GT iz 70-ih pretvorena u električara sa 525 KS!

Prema navodima kompanije Totem Automobili zaduženoj za preradu, tek 10 posto dijelova ostalo je originalno...
prerada Alfa
 Totem Automobili

Restomod dorade kod kojih se kultnim modelima prilikom restauracija dodaju nove, moderne komponente sve su učestalije i popularnije. Ne treba ni čuditi, s obzirom da je ponekad i lakše opskrbiti se novim dijelovima nego tražiti ponekad iznimno rijetke originalne. A u kompaniji Totem Automobili otišli su korak dalje. Naime, za svoj prvi projekt odlučili su napraviti nešto praktički "nespojivo": u Alfu Romeo Giuliju GT iz 70-ih godina ugradili su ni više ni manje nego - električni pogon od 525 KS!

image
prerada Alfa
Totem Automobili

Krenimo redom - da bi ovakav automobil uopće podnio 525 KS ispod poklopca, bilo je potrebno napraviti čitav niz dorada. Tako je, prema navodima kompanije, tek 10 posto dijelova ostalo originalno. Uz to, kompletan ovjes je promijenjen - ugrađen je MacPherson ovjes sprijeda i multilink straga, a tu su i novi Bilstein amortizeri.

image
prerada Alfa
Totem Automobili

Serijski motor snage 192 KS zamijenjen je elektro motorom od 525 KS uparenim sa baterijom od 50,4 kWh. Iz kompanije Totem ističu kako je moguće dobiti "lažni" zvuk benzinca za sve one koji ne žele voziti u tišini. Vozači će moći koristiti launch control kao i drift mode(!), a zanimljivo je da su objavljene i službene brojke. Tako se tvrdi da ovaj model može do stotke stići za samo 3,4 sekunde, dok je maksimalna brzina 245 km/h. S obzirom da je riječ o električaru, spomenimo i da je doseg s jednim punjenjem 360 km.

image
prerada Alfa
Totem Automobili

Osim neobičnog pogona, ova restomod dorada dobila je i moderne elemente na eksterijeru. Tako prednjim dijelom dominiraju nova LED svjetla, a tu su i proširenja karoserije. U unutrašnjosti se nalazi Momo sportski upravljač, klima uređaj i "keyless go" sustav...

image
prerada Alfa
Totem Automobili

Cijena još nije objavljena, no sigurni smo da će se kupac naći...

image
prerada Alfa
Totem Automobili
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:37