AKTUALNO

SEATOVA OFENZIVA MODELA: novi kompaktni crossover Arona na tržište stiže krajem godine

Najbrže rastući segment na tržištu automobila dobiva još jednog igrača. Arona će se za kupce boriti s modelima poput Renault Captura, Toyote CH-R, Nissan Jukea kao i nedavno predstavljene Kije Stonic te Hyundai Kone.
 Seat

Seat je objavio službene slike i specifikacije svog novog modela pod nazivom Arona. Ofenziva modela španjolskog proizvođača tako se nastavlja kompaktnim crossoverom koji se pozicionira ispod Atece. U Seatu su također prepoznali važnost ovog sve više rastućeg segmenta. Za kupce će se boriti s modelima poput Renault Captura, Toyote CH-R, Nissan Jukea kao i nedavno predstavljene Kije Stonic te Hyundai Kone.

Foto: Seat

Arona vizualno slijedi ostatak Seatove game modela. Budući da ovakvim modelima proizvođači žele privući mlađe kupce, Arona nudi dvobojnu karoseriju i mnoštvo vizualnih detalja poput aluminijskih dodataka na braniku koji automobil čine atraktivnijim. Osim toga, Arona će kupcima nuditi mnoštvo tehnoloških rješenja poput bežičnog punjenja, stražnje kamere i infotainment sustava s 8-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir. Vozaču će na raspolaganju biti sustavi pomoći u vožnji od kojih se ističu adaptivni tempomat, sustav nadzora mrtvog kuta i sustav kočenja u slučaju nailaska na prepreku.

Ponudu motora otvara 1,0-litreni TSI trocilindraš snage 95 i 115 KS. Verzija FR dolazi s mnoštvom opreme i četverocilindrašem koji razvija 150 KS. Boje dizela brane 1,6-litreni TDI koji, kao i osnovni benzinac razvija 95 ili 115 KS. U ponudi bi se kasnije trebao naći i 1.0 TGI motor snage 90 KS s pogonom na stlačeni prirodni plin. Arona u prodaju kreće krajem godine kada će biti objavljene i cijene...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:45