AKTUALNO

ŠEF FACEBOOKA MARK ZUCKERBERG posjetio pogon Forda pa sam sudjelovao u proizvodnji pick-upa F-150

Osnivač i šef Facebooka Mark Zuckerberg posjetio je Fordov kompleks River Rouge u Dearbornu s pogonima za proizvodnju i pritom na tekućoj traci sudjelovao pri sastavljanju Fordovog pick-upa F-150
 Ford

U sklopu izazovne turneje pod nazivom “Personal Year of Travel Challenge” u kojoj osnivač i šef Facebooka Mark Zuckerberg kroz osobni kontakt i razgovor s ljudima o tome kako žive, rade i razmišljaju o budućnosti, posjetio je Fordov kompleks River Rouge u Dearbornu s pogonima za proizvodnju pick-upa F 150, u državi Michigan.

Ford

Susreo se tamo s brojnim zaposlenicima gdje se upoznao s njihovim svakodnevnim zadacima, te na koji način inkorporiraju nove tehnologije i inovacije u dizajnu, razvoju i proizvodnji. Osim što se sastao sa šefom Forda Billom Fordom Jr., dio drugi dio posjeta šef Facebooka je odradio na traci za proizvodnju, u Americi najpopularnijeg pick-upa modela F-150, potom upoznao prototipna vozila kompanije u centru za razvoj, a vozio se i u autonomnom vozilu hibridnom Fordu Fusion.

Ford

Na taj je način mogao donijeti osobni dojam o tome kako se jedna velika kompanija poput Forda priprema za budućnost. O svojem iskustvu u Dearbornu Zuckerberg je pisao u objavi na svojoj Facebook stranici, sa zaključkom kako je naučio da je rad na traci za proizvodnju zapravo vrlo zahtjevan i težak. “Nekoliko radnika na traci ponaosob mi je potvrdilo kako je vrlo važno za takav rad imati na stopalima vrlo kvalitetne cipele jer uz traku hodaju dnevno i deset sati, svake 52 sekunde obavljaju svoj dio posla na sklapanju i tako 650 puta svaki dan.

Ford

Moraju biti pritom perfektno organizirani na sastavljanju, a kao najveći napor istaknuli su činjenicu da moraju biti jako fokusirani i da je često vrlo teško ponoviti 650 puta na dan istu radnju" - napisao je, te dodao kako im slušanje glazbe ili audio knjiga na jedno uho pritom jako pomaže. Na koncu, Zuckerberg se i sam uključio u sklapanje Forda F-150, montirao nekoliko antena te zategnuo nekoliko vijaka, a na jednu se kontrolnu etiketu i sam potpisao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. prosinac 2023 19:09