BEZ DLAKE NA JEZIKU

Šef Mazde ‘opleo‘ po europskim političarima: ‘Zabrana auta s unutarnjim izgaranjem spriječit će inovacije‘

‘Smeta mi činjenica da su političari odlučili kako do toga doći. Samo električni auti - stvarno ćete jednostavno odbaciti sve ostalo?‘

2023. Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV

 Mazda

Izvršni direktor Mazde Europe još je jedan od šefova koji se izjasnio protiv zabrane 2035. vozila s pogonom na unutarnje izgaranje u većini zemalja članica Europske unije.

Martijn ten Brink rekao je za Top Gear da se on osobno bori sa zabranom i smatra je prilično frustrirajućom. Njegov problem s tim ne proizlazi iz nesklonosti električnim vozilima. Umjesto toga, izvršni direktor se osporava činjenicom da će odabrana tehnologija bez emisija spriječiti inovacije.

image

Mazda MX-30

Mazda

"Ono što smatram sramotom jest to što smo se odlučili za tehnologiju, a obično najviše inovacija dolazi kada postavite cilj, ali ne kažete inženjerima i programerima kako do njega doći".

Ten Brink ima problema sa zastupnicima i političarima. “Smeta mi činjenica da su političari odlučili kako do toga doći. Samo električni auti - stvarno ćete jednostavno odbaciti sve ostalo? Čak i ono za što još ne znate da postoji?".

image

Mazda MX-30

Mazda

"Mislim da je to sramota za političare", dodao je izvršni direktor Mazde Europe. “To nije njihov posao. Njihov je posao zahtijevati budućnost s nultom emisijom, ali kako ćete do nje doći - treba se oslanjati na poduzetništvo i kreativnost".

image

Mazda MX-30

Mazda

Čelnici Toyote izrazili su slične frustracije i, unatoč tome što je izazvao dosta kritika, proizvođač automobila udvostručio je svoje stajalište. Umjesto izgradnje jednog električnog automobila, piše, zašto ne napraviti više hibrida? Toyota je također izjavila kako vjeruje da električna vozila na baterije nisu jedino rješenje te nastavlja istraživati vodik kao potencijalni izvor energije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:04