PREMIJERA U FRANKFURTU

SERIJSKA HONDA E: Električar s retro izgledom i dosegom od 220 km spreman za nastup na europskom tržištu!

 
 Honda

I dok smo u Ženevi na štandu Honde mogli vidjeti model e Prototype, još uvijek konceptnu izvedbu novog Hondinog potpuno električnog modela, sada su objavljene službene slike i specifikacije serijskog modela koji će u punom sjaju zasjati na salonu automobila u Frankfurtu koji novinarima otvara vrata sljedeći tjedan. Očekivano, izgled je ostao gotovo identičan konceptnom modelu (čak se u Ženevi naglašavalo da će vizualno 99 posto automobila ostati isto). Kamere umjesto retrovizora i kvake koje izlaze vrata samo su neka od futurističnih rješenja koja su usvojena.

Honda

O kakvom je točno pogonu riječ? Hondu koja nosi službeni naziv „E” moći će se naručiti s dva motora (oba električna, naravno): prvi razvija 136 KS, dok snažnija verzija broji 154 KS uz 315 Nm okretnog momenta. Spomenuti model do stotke stiže za solidnih 8 sekundi. Uz bateriju kapaciteta 35,5 kWh doseg s jednim punjenjem iznosi 220 km. U Hondi tvrde da je to „savršena mjera za svakodnevnu gradsku vožnju”. Uz to, na brzom se punjaču baterija može napuniti do 80 posto za 30 minuta. Ljubitelji dinamične vožnje doći će na svoje budući da se sva snaga prenosi na stražnju osovinu, pa tako stručnjaci iz Honde obećavaju maksimalni faktor užitka u vožnji.

Honda

Unutrašnjost je posebno zanimljiva budući da se gotovo preko cijele kontrolne ploče nalaze dodirni zasloni. U skladu s današnjim trendovima, infotainment sustav koristi umjetnu inteligenciju, pa je vozaču tako dostupan „Honda Personal Assistant”, odnosno „osobni asistent” kojeg je moguće aktivirati uz riječi „Ok Honda”. I dok nisu u automobilu vozači će moći kontrolirati neke funkcije uz pomoć My Honda+ mobilne aplikacije uz koju je moguće vidjeti podatke o vozilu, bateriji , dosegu, klimi kao i samoj lokaciji automobila, a moguće i zaključati ili otključati automobil. Rezervacije se trenutno primaju Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj i Norveškoj gdje su električari već itekako popularni, a cijene još nisu objavljene.

Honda

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:25