VIDEO

Show na ulicama Madrida: Za zimske gume ne znaju, ralica nema, neki upregnuli haskije u saonice

Na mećavu s rekordnim snježnim padalinama kakva se ne pamti već pola stoljeća nitko nije bio spreman
Ulice Madrida
 Facebook screenshot

Snijeg koji je donijela oluja Filomena na Pirenejski poluotok za vikend je doslovno zatrpao glavni grad Španjolske Madrid, a na mećavu s rekordnim snježnim padalinama kakva se ne pamti već pola stoljeća nitko nije bio spreman.

Zaustavljen je javni prijevoz, avioni su ostali na pistama, a automobili su ostali zatrpani pod golemim količinama napadalog snijega. Ceste nitko nije čistio jer ralica grad nema, a i oni koji su morali voziti neočišćenim gradskim ulicama nisu se dobro proveli.

Naime, zimske gume je većina vozača dosad vidjela "samo na televiziji". Kako izgleda promet ovih dana na ulicama Madrida zorno pokazuje ovaj video: na ljetnim gumama i bez lanaca na kotačima, već je i vožnja blagim uzbrdicama na izlascima ispod podvožnjaka širokih gradskih avenija vozačima predstavljala nerješivu vozačku zagonetku što je dovelo do kilometarskih kolona.

Ni naprijed, ni nazad... Ipak, vedar mediteranski duh Španjolaca i očaj brzo pretvara u zabavu pa je tako nastao i ovaj video - s uzbudljivim komentiranjem "najsporije utrke F1" vozača glavnog grada i "herojskim" pretjecanjima "puževim korakom".

U drugom videu pak možemo vidjeti da su neki od građana iznimno snalažljivi te da se nekima od njih napokon isplatilo imati haskije na jugu Europe. Trebalo je još samo "sklepati"saonice i najbrži gradski prijevoz je mogao u funkciju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:52