SIMFONIJA V12 MOTORA

Simfonija V12: Poslušajte kako zvuči Paganijev atmosferac u novoj Huayri R

Nakon jučerašnje premijere Pagani nas je počastio s videom u kojem se može čuti "buka" koju proizvodi dvanaestcilindrični motor
Ispušni sustav Pagani Huayre R

Jedan posto onih sretnika koji još k tome imaju apetita za automobile s V12 motorom razmaženi su s izborom. Tu su Gordon Murray T.50s Nikki Lauda, ​​Lamborghini Squadra Corse SCV12, Ferrari FXX-K Evo i Aston Martin Valkyrie AMR Pro.

Sada se tom društvu pridružuje i Pagani Huayra R, automobil koji je pogonjen 6-litarskim atmosferskim V12 motorom koji postiže na 850 KS na 8800/min i koji se "vrti" do 9200/min. Nakon jučerašnje premijere Pagani nas je počastio s video zapisom u kojem se može čuti simfonija koju proizvodi dvanaestcilindrični motor.

S obzirom na to da je ovo trkaći motor podrazumijeva se da ne može ispuniti sve strože propise o emisijama koji se primjenjuju na cestovne automobile. Prema izvorima iz Paganija motor može izdržati i 10.000 kilometara pod punim opterećenjem prije nego se ventili i opruge ventila moraju zamijeniti.

Unatoč veličini motorom teži svega 198 kilograma, a cijeli automobil teži 1050 kilograma. Motor zvuči stvarno prekrasno i vjerojatno će otići u povijest kao jedan od posljednjih, ako ne i posljednji, atmosferski V12 motor prije nego elektrifikacija preuzme primat.

Samo 30 sretnika moći će uživati u ovoj simfoniji na stazi, ali tek nakon što uplate nešto više od 2,6 milijuna eura. Zanimljivo je da je taj iznos za oko 335 tisuća eura manji od iznosa koji bi morali izdvojiti za Pagani Huayru BC Roadster.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:09