VIDEO

SIROVA SNAGA: Pogledajte kako dva nova Land Rovera Defendera iz korita rijeke izvlače 20 tona tešku Scaniju!

 
 Youtube screenshot

Novi Land Rover Defender svjetsku je premijeru imao na salonu automobila u Frankfurtu prošle godine, a na domaće će tržište stići u travnju ove godine. I dok se čeka sami dolazak na tržište, iz dana u dan potencijalni se kupci mogu uvjeriti u sposobnosti nove generacije kultnog terenca. Prije nekoliko tjedana tako je objavljen video sa snimanja novog nastavka Jamesa Bonda u kojem će Defender biti u brojnim scenama (iako ćemo isti ipak morati pričekati budući da je premijera filma odgođena za kraj godine), a novi “besplatni PR” dogodio se sasvim slučajno.

Naime, Land Rover tim bio je u Namibiji gdje su snimali fotografije i video isječke za novinarski “footage”, a tom su prilikom naišli na kamion Scania koji je ostao zaglavljen. Vozač je u njemu proveo čak tri dana čekajući pomoć, no kada su igrom slučaja pored kamiona prošli Defenderi – odmah su krenuli u akciju izvlačenja.

Na videu se može vidjeti kako su u pitanju izvedbe 110, i to dizelski D240 te benzinski P400 sa 400 KS. Iako Defender po službenim brojkama može povući 3500 kg, ova dva monstruma uspjela su zajedničkim snagama iz korita rijeke izvući 20 tona tešku Scaniju!

Impresivno! Profesionalni fotograf Damian Blakemore koji se našao na licu mjesta na svom je Facebooku napisao: “Vozač i njegov kamion danima su bili zarobljeni ovdje, stotinama kilometara od civilizacije. Kakav automobile! Kakav tim”, aludirajući pritom naravno na nevjerojatan spontani pothvat koji je odrađen prilikom snimanja službenih fotografija. Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:07