GLASINE

Sjajno! Pogon na stražnje kotače i redni ‘šestak‘ u novoj Mazdi 6 već od iduće godine

Ako se glasine pokažu istinitima, prve isporuke mogle bi stići krajem sljedeće godine ili početkom 2023.
2018 Mazda6
 Mazda

Poznato je kako Mazda već neko vrijeme radi na sljedećoj generacije 6, a prema najnovijim informacijama iz Japana, model je gotovo spreman za službenu premijeru.

Izvješće Spydera7 navodi kako će najnovija generacija japanske limuzine biti predstavljena tijekom prve polovice 2022. godine. Ako se glasine pokažu istinitima, prve isporuke mogle bi stići krajem sljedeće godine ili početkom 2023.

image
2018 Mazda6
Mazda

Ono što znamo je da će nova Mazda6 koristiti platformu sa stražnjim pogonom koju će dijeliti s barem jednim nadolazećim crossoverom proizvođača. Međutim, umirovljenje aktualne platforme s pogonom na prednje kotače nije jedina novost. Najnovija Mazda6 koristit će 3,0-litrene redne dizelske i benzinske šestcilindrične motore s blagom hibridnom tehnologijom.

image
2018 Mazda6
Mazda

To i nije neka novost s obzirom na to da Mazda na svojem rednom šestaku radi od početka 2019. godine, a svoju novu limuzinu ponudit će i u plug-in hibridnom obliku. Sve ovo dolazi uz dramatičan vanjski izgled, koji inspiraciju crpi iz Vision Coupe koncepta kojeg smo vidjeli prije nekoliko godina.

image
2018 Mazda6
Mazda

Zbog toga očekujemo sličnosti s aktualnom Mazdom3 koja je predstavljena uz Kai koncept. Ovdje mislimo na oštar nos s jedinstvenim prednjim svjetlima s 'tekućim' animacijama te svježe oblikovanim stražnjim dijelom. Za sada, morat ćemo pričekati do kraja godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:59